in

Parkić „crvenih fenjera“ u Borči

Ulica „crvenih fenjera“ je kolokvijalni termin za urbani prostor u kome se nalaze registrovane ili neregistrovane radnje u kojima muškarci ili žene u zamenu za novac mogu da kupe seksualne usluge.

Najpoznatija ulica „crvenih fenjera“ nalazi se u Amsterdamu. Poznata je po tome što u njoj prostitutke u izlozima nude svoje usluge. Naziv je dobila jer je osvetljena sa crvenim svetlima.

Zahvaljujući grupi tinejdžera koji su javnu rasvetu ofarbali crvenim sprejom Borča je dobila parkić „crvenih fenjera“.

Pomenuti parkić se nalazi u Centru 2 u Borči, u kojem se pored drveća, zelenih povrišina i klupica nalaze fudbalski i košarkaški teren, a od skoro i teretana na otvorenom.

– Park koji je uvek bio pun, kako odraslih tako i dece, sa prvim mrakom postaje pust jer više podseća na bordel i leglo narkomana, nego na prijatnu zelenu oazu u vrućim letnjim večerima – napisala nam je sugrađanka Tiana.

Pre nekoliko dana su radnici JKP Javno osvetljenje bili na lokaciji, ali su zamenili sijalicu na banderi rasvete koja nije radila.

Osuđujemo vandalizam koji se sve češće događa u Centru 2 i iskreno se nadamo da će nadležni uskoro zameniti ofarbanu javnu rasvetu, jer ne želimo da dobijemo poznati kvart u našem naselju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stanovi Ovča, LOBI

U planu nova osnovna škola, vrtić i kuhinja na levoj obali

Hitna pomoć, noć, LOBI

Muškarac uboden nožem u Borči