Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Palilula treća po broju đaka prvaka u Beogradu

u Vesti od
Tara – T2

U beogradske osnovne škole u septembru će u djačke klupe sesti 17.148 prvaka, što je 633 više nego prošle godine kada ih je bilo 16.515.

“Ovo je blagi rast broja prvaka od nepunih četiri odsto. Od ukupno 167 škola, većina beleži rast broja prvaka, njih 96. U 62 škole upisano je manje novih školaraca, dok je u devet škola broj ovogodišnjih polaznika isti kao prošlogodišnji”, rekli su za portal Gradski biro (gradskibiro.rs) u Sekretarijatu za obrazovanje.

Kako je rečeno, u ovoj školskoj godini najviše prvaka imaju opštine Novi Beograd (2.259), Zemun (1.798) i Palilula (1.780), a najmanje opština Sopot (153), Barajevo (245) i Savski venac (297).

Najviše prvaka ove godine primiće beogradska osnovna škola “Pavle Savić” na Zvezdari 274, dok su dve škole sa najmanjim brojem prvaka po 15, Osnovna škola “Sutjeska” u Zemunu i Osnovna škola “Janko Katić” u Sopotu. 

Zanimljivo:  VIDEO: Kod hrama Svetog Luke u Krnjači, padobranom na venčanje

Na Paliluli postoji ukupno 17 osnovnih škola, dok se na levoj obali nalazi 7 osnovnih škola, kao i 7 izdvojenih odeljenja u manjim naseljima.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh