in

Pala kiša, nastao kolaps

Pančevači most gužva

Nekako smo već navikli na gužve na Pančevačkom mostu i Zrenjaninskom putu, pogotovo kada padne kiša ili se dogodi neki udes. Danas se na svu sreću dogodilo ovo prvo, gužve nije moralo da bude, ali ipak je bilo.

Popodnevni špic nije mogao da prođe bez problema. Kao što smo svi videli Beograd je u jednom trenutku zahvatilo nevreme, kasnije se nastavilo u slabu kišu i rezultat toga je totalni haos u gradu. Naravno to se odrazilo na naš Pančevački most i sam prilaz mostu. Bilo je potrebno mnogo vremena i živaca preći most ovog popodneva.

Nakon prelaska mosta za očekivati je bilo da će se saobraćaj normalizovati, ali to se nažalost nije dogodilo. Zli semafori su namerili da napakoste građanima Leve obale Dunava. Počevši od prvog semafora kada se siđe sa Pančevačkog mosta koji pravi dodatnu gužvu.

Pančevači most gužva

Iako je gužva iz pravca grada i neuporedivo više vozila dolazi odatle nego iz ulice koja se ukršta sa Zrenjaninskim putem, na pomenutoj raskrsnici semafor radi svojim ustaljenim ritmom. Sada se treba zapitati gde su bili saobraćajni policajci? Odgovor je – na 3 metra od semafora, sedeći u svom automobilu.

Nećemo da se mešamo u posao saobraćajne policije, ali nekako smo verovatno svi pomislili u tom trenutku da bi možda bilo bolje da se mnogo duže propuštaju vozila iz pravca Pančevačkog mosta kako bi se taj deo rasteretio i gužva se smanjila većom brzinom. Naravno svi ostali semafori u nizu su radili onako kako su isprogramirani iako su i oni kočili saobraćaj i doprineli većoj gužvi na čitavom Zrenjaninskom putu.

 

Obeležavanje kolovoza kad mu vreme nije

Redovno obeležavanje saobraćajnica je za svaku pohvalu iz razloga što doprinosi bezbednosti i povećava preglednost na putu, ali za sve u životu pa tako i za to postoji odgovarajuće vreme.

Pančevači most gužva

U periodu jutarnjeg špica kada je previše vozila na ulicama i prilazima mostova poslednje što bismo voleli da vidimo na putu su putari koji obeležavaju kolovoz. Ovaj problem se javlja oduvek kod nas iako ima rešenja za njega, a to je pomeranje vremena odvijanja radova takve vrste.

Naime, jutros na prilazu Pančevačkom mostu iz pravca leve obale prema gradu našli su se putari koji obeležavaju špic na spajanju Pančevačkog i Zrenjaninskog puta, kao i strelice koje ukazuju da je neophodno prestrojiti se u desnu traku.

Pančevači most gužva

Gužva na svu sreću nije bila velika ali činjenica je da takvi radovi nisu morali tada da se obavljaju jer utiču direktno na saobraćaj. Dovoljno bi bilo da se jedan automobil pokvario, ili da se dogodio neki sudar uz ovu delimičnu blokadu jedne trake nastao bi potpuni kolaps i kolona bi se prostirala verovatno nekoliko kilometara.

Kišu ne možemo da sprečimo da pada ali neke stvari koje se tiču organizacije saobraćaja definitivno možemo. Iskreno se nadamo da će se nešto promeniti za dobrobit svih stanovnika Leve obale Dunava i čitavog Beograda. 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pedofil u Jabučkom ritu pokušao da obljubi dete

    Besplatna radionica Maska na tvom licu u OŠ Zaga Malivuk - 2014

    Besplatna radionica „Maska na tvom licu” u OŠ „Zaga Malivuk”