in

Ovo je Mladen Sovrlić, hrabri policajac spasilac iz Borče

Mladen Sovrlić, policajac SUP-a u Zemunu, koji je u nedelju ujutru u Borči spasao labradora iz ledene vode, kaže da nije uopšte razmišljao šta njemu može da se desi. Cilj mu je bio samo da spasi psa da se ne udavi.

U tom trenutku nisam razmišljao šta meni može da se desi, nego sam samo želeo da spasim kucu da se ne udavi. Znam samo da je bilo mnogo hladno, ali bilo da se radi o ljudskom ili životinjskom životu, nikad ne bih dozvolio tako nešto da se desi – kaže policajac Sovrlić.

Bez ikakve opreme on je iskoristio merdevine kako bi došao do psa i jednim potezom ruke ga bacio do obale gde ga je drugi mladić dočekao i izbacio iz hladne vode.

Kada sam potrčao ka njemu, led ispod mene je počeo da puca, te sam otrčao do kuće po merdevine kako bih mogao da dođem do psa. Merdevine sam stavio na led kako bih mu se približio, uhvatio ga za kožu na vratu i bacio ga na obalu, na sigurno – prepričava Sovrlić

Psa je nakon spasavanja u naručju odneo do kuće, gde ga je utoplio i nahranio. Ipak, nije ga zadržao, jer je imao ogrlicu, pa pretpostavlja da ili se izgubio ili pobegao od vlasnika.

Nisam hteo da ga zadržim, jer ima ogrlicu, ali povremeno dođe kod mene, dam mu da jede i posle ode – kaže on.

Život jednog srećnog labradora, starog dve godine, spašen je od strane policajca kojem je u krvi da pomaže ljudima i životinjama. Kako Mladen objašnjava, normalna stvar je pomoći nekome i svakome treba izaći u susret.

Video spasavanja možete pogledati OVDE.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sinoć dvoje povređenih u udesima na levoj obali

Gradska čistoća danas uklanja deponije u Borči i Ovči