Osmaci danas polažu rezervni kombinovani test - www.lobi-info.rs

Osmaci danas polažu rezervni kombinovani test

1 minut za čitanje

Učenici osmih razreda osnovnih škola danas od 9.00 do 11.00 časova polažu kombinovani test na završnom ispitu, koji se sastoji iz pet predmeta – biologije, istorije, fizike, hemije i geografije.

Pred malim maturantima danas će biti takozvani rezervni test, iako je, kako tvrde, utvrđeno da taj test nije „provaljen“, ali i zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike koji je procurio.

On se, naime, na viber grupama i društvenim mrežama pojavio veče pred polaganje (ponedeljak), zbog čega je jučerašnji ispit iz matematike odložen za četvrtak.

Kako navode iz Ministarstva, „dalja polaganja odvijaće se prema planu: kombinovani test u sredu, matematika u četvrtak“.

Što se tiče testa iz matematike, njega će osmaci raditi u četvrtak, takođe od 9.00 do 11.00 časova.

Da su testovi iz matematike procurili javnost je saznala juče rano ujutru, kada se ispostavilo da su još u ponedeljak uveče počeli da kruže viber grupama, a potom i društvenim mrežama.

Informacija da se testiranje pomera za četvrtak, osmacima je saopšteno pola sata pred polaganje, kada je većina njih već bila u školi i pripremila se za početak ispita.

Iznenađeni i uglavnom besni, mogli su samo da odu kući, čime je cela agonija oko male mature produžena za još jedan dan.

 

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Pljuštaće prijave za zagađivače na levoj obali, fotografije dokazi

Sledaća priča

Od subote počinje letnji red vožnje linija javnog prevoza

Poslednje od Društvo