Osmaci danas polažu rezervni kombinovani test - www.lobi-info.rs

Osmaci danas polažu rezervni kombinovani test

1 minut za čitanje

Učenici osmih razreda osnovnih škola danas od 9.00 do 11.00 časova polažu kombinovani test na završnom ispitu, koji se sastoji iz pet predmeta – biologije, istorije, fizike, hemije i geografije.

Pred malim maturantima danas će biti takozvani rezervni test, iako je, kako tvrde, utvrđeno da taj test nije „provaljen“, ali i zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike koji je procurio.

On se, naime, na viber grupama i društvenim mrežama pojavio veče pred polaganje (ponedeljak), zbog čega je jučerašnji ispit iz matematike odložen za četvrtak.

Kako navode iz Ministarstva, „dalja polaganja odvijaće se prema planu: kombinovani test u sredu, matematika u četvrtak“.

Što se tiče testa iz matematike, njega će osmaci raditi u četvrtak, takođe od 9.00 do 11.00 časova.

Da su testovi iz matematike procurili javnost je saznala juče rano ujutru, kada se ispostavilo da su još u ponedeljak uveče počeli da kruže viber grupama, a potom i društvenim mrežama.

Informacija da se testiranje pomera za četvrtak, osmacima je saopšteno pola sata pred polaganje, kada je većina njih već bila u školi i pripremila se za početak ispita.

Iznenađeni i uglavnom besni, mogli su samo da odu kući, čime je cela agonija oko male mature produžena za još jedan dan.

 

Leave a Reply

Prethodna priča

Pljuštaće prijave za zagađivače na levoj obali, fotografije dokazi

Sledaća priča

Od subote počinje letnji red vožnje linija javnog prevoza

Poslednje od Društvo