in

SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE: Opština Opovo sređuje lokalni put na levoj obali

Lokalni put između Sefkerina i Zrenjaninskog puta kod raskrsnice Vrbosko, uslovno rečeno već dugo vremena ima status „ničije zemlje“ pa je kao takav godinama bez pravog održavanja.

Iako je ova deonica puta na levoj obali i administrativno pripada opštini Palilula ona je za „nas“ ipak sporedna saobraćajnica i svakako nije prioritetna.

S druge strane, ona je mnogo značajnija građanima Sefkerina i Opova, posebno od kada je izgrađen novi sefkerinski most preko Tamiša i uspostavljena GSP linije 110.

Inače sefkerinski poljoprivrednici na desnoj obali Tamiša imaju 3 – 4 hiljade hektara obradivog zemljišta kojima ovaj lokalni put predstavlja jednu od najbitnijih lokalnih saobraćajnica.

Tokom godina uz bankine ovog puta izrasla je gusta divlja vegetacija koja ometa preglednost u vožnji i ako se tome doda odsustvo vertikalne saobraćajne signalizacije, predstavlja realnu opasnost za bezbednost u saobraćaju.

sefkerin-zrenjaninac-2016-01

Opština Opovo je zbog gore pomenutih razloga, iako nije u njenoj nadležnosti, pokrenula opsežnu akciju uređenja kompletnog putnog pojasa ove saobraćajnice. Izvočač radova je JP Mladost Opovo koja će angažaovati i podizvođače za one radove koji nisu u njihovoj delatnosti.

– Ovaj lokalni put je bio prethodnih godina često tema na zasedanjima lokalnog parlamenta, mi smo obećali da ćemo ovaj problem rešiti i svoje obećanje sada ispunjavamo. Nakon tarupanja i sečenja divlje vegetacije uz bankine, sledi čišćenje smeća, a zatim i farbanje horitontalne i postavljanje vertikalne signalizacije – izjavio je predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić, koji je zajedno sa direktorom JP „Mladost“ Opovo obišao radove.

Ova priča je dokaz da nadležnost nije bitna, već volja da se nešto uradi i sredi. Podelite ovu vest da je pročitaju svi oni koji često prebacuju loptu na drugog i izbegavaju da reše probleme građana samo zato što NISU NADLEŽNI.

Izvor&Foto: Glas Opova

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pogledajte još dve nove uživo kamere na Zrenjaninskom putu

    Nove nadstrešnice, leva obala, LOBI

    Pečurke povađene, leva obala dobija nove nadstrešnice