in

OPREZ: Lažni humanitarci na Paliluli

Na teritoriji opštine Palilula pojavili su se lažni humanitarci koji navodno prikupljaju pomoć za lečenje „Malog Lazara“.

Na društvenim mrežama se poslednjih dana pojavilo više objava prevarenih građana Palilule koji upozoravaju sugrađane na pojavu ovih prevaranata.

Predstavljaju se kao članovi humanitarnog udruženja koje prikuplja novčanu pomoć za lečenje deteta.

Građanima su pokazivali navodnu saglasnost Policijske stanice Palilula i izdavali lažne priznanice na paraf blokovima. Saglasnost za ovakve akcije ne daje policija, već je procedura komplikovana, objašnjava predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Primerak lažne priznanice

Za sada nemamo informacije da li su se dotične osobe pojavljivale na vratima građana leve obale.

Ovo nije prvi put, a plašimo se ni poslednji, da se dešavaju ovakve vrste prevara, stoga upozoravamo sve građane naselja na levoj obali da paze kome otvaraju vrata svojih domova, kao i da, ukoliko se bilo ko pojavi na njihovim vratima i tvrdi da uz saglasnost Policijske stanice ili opštine Palilula prikuplja pomoć, odmah pozove policiju.

Jovičić poručuje da se nada da će prevaranti biti otkriveni i završiti u zatvoru sa maksimalnim kaznama jer svako ko zloupotrebljava tuđu nesreću, a pogotovo bolest i nesreću dece, zaslužuje da bude najstrožije kažnjen.

Slika: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Završeno asfaltiranje u Despota Stefana, sledi signalizacija

    Pronađen obešen čovek kraj Zrenjaninskog puta