in

Održana Ulica otvorenog srca u Borči

Ulica otvorenog srca Borča

Utorak, prvi januar, desetak minuta do 10h, kao što je najavljeno, za saobraćaj je zatvorena ulica Bratstva i jedinstva od raskrsnice ulica Valjevskog odreda i Ranka Miljića do semafora na ulasku u naselje sa Zrenjaninskog puta, kako bi se održala Ulica otvorenog srca.

Opština Palilula je po drugi put organizovala ovu manifestaciju u Borči.

Iako je prvi put na ovaj način, jer je prošle godine manifestacija održana u dvorištu OŠ „Jovan Ristić“, dok je prvog dana ove godine za ovu priliku za saobraćaj zatvorena jedna ulica.

Hiljade ljudi, kako iz Borče tako i iz ostalih naselja sa Palilule, je uživalo u ovoj prazničnoj manifestaciji koja je trajala puna tri sata.

Bilo je za svakog po nešto

ulica-otvorenog-srca-03Na postavljenim štandovima mogli su da se kupe raznovrsni proizvodi domaće radinosti, pregršt „šarenih“ slatkiša – gumenih bombona, lilihipa, šećerne vune, ušećerenih jabuka, liciderska srca i mnoge druge slatke srvari, kojima su se najviše radovala mnogobrojna deca. Ni odrasli nisu bili zapostavljeni, jer iako jutro nije bilo toliko hladno, mogli su se dodatno ugrejati kuvanim vinom ili toplim čajem, koji su im pripremili ugostitelji iz Borče.

Program je organizovan na dve bine, pred kojima su svi posetioci mogli da uživaju u pesmi, igri i drugim zabavnim aktivnostima. Deca i vaspitači iz predškolske ustanove „Boško Buha“, iz vrtića iz Borče – Cvrčak, Dunavska Bajka, Kockica i Ježurko, su pripremili Novogodišnje skečeve, recitacije i pesme.

ulica-otvorenog-srca-14Deca su posebno bila oduševljena Deda Mrazom koji je prolazio ulicom u kočiji, delio slatkiše i fotografisao se sa njima. Sve okupljene je prijatno iznenadio i mladi pilot motornog zmaja koji je u par navrata preleteo iznad okupljenog sveta, čime je celoj manifestaciji podario „krila“.

Zapaženi su bili i klovn – žongler, zabavljači u kostimima crtanih junaka i srebrna vila, dok su „Baba“ Mrazice privukle pažnju kako dece tako i odraslih.

Manifestacija je bila humanitarno – zabavnog karaktera, jer će prikupljen novac biti uložen u opremanje službe pedijatrije domova zdravlja na Paliluli. A mi se iskreno nadamo da će se „Ulica otvorenog srca u Borči“ održati i sledeće godine.

Ulica otvorenog srca u BorciUlica otvorenog srca u BorciUlica otvorenog srca u Borci
Ulica otvorenog srca u BorciUlica otvorenog srca u BorciUlica otvorenog srca u Borci

[poll id=“2″]

Još slika sa manifestacije možete pogledati na našoj Facebook Fan stranici
https://www.facebook.com/lobi-info.rs

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Servisne informacije

    Servisne informacije 03.01.2013. god.

    Kutak sreće

    Kutak sreće