in

Odlukom grada radijatori ipak topli pre 10. oktobra

Mnogi Beograđani su juče, već u popodnevnim ili ranim večernjim satima, mogli da se pohvale da imaju tople radijatore u svojim stanovima!

Ova odluka doneta je na sastanku kome su prisustvovali gradonačelnik i čelnici Beogradskih elektrana. Na istom sastanku je, inače, bilo reči i o mogućnostima promene propisa o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu.

Narednih dana se najavljuje toplije vreme, ali moramo da nađemo najbolje moguće rešenje za trenutnu situaciju. Boravak u hladnim prostorijama nije prijatan nikome – rekao je gradonačelnik.

On je napomenuo da se razmatra promena propisa jer je sistem daljinskog grejanja Beograda jedan je od najvećih u Evropi i čini ga 41 toplotni izvor tj. toplana i kotlarnica, 9.000 toplotnih predajnih stanica i u njima više od 40.000 pumpi i druge opreme, kao i više od 1.500 kilometara toplovodnih cevi.

Kako je naglasio Radojičić, razmatra se mogućnosti da ubuduće sistem bude spreman već prvog oktobra kada nam hladni dani stignu pre nego što je kalendarski predviđeno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tragedija i kolaps: Automobil sleteo sa Pančevačkog mosta

Otvoren sajam pčelarstva na Tašmajdanu, očekuje se 150.000 posetilaca