in

Od sutra novom petljom Pančevački most

Od sutra petljom Pancevački most
Od sutra petljom Pancevački most

Napokon, od sutra u poslepodnevnim satima vozićemo se petljom Pančevački most, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Vozači će za uključenje na Pančevački most prvi put koristiti novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu će moći da se priđe i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Novom petljom biće sprečeno dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu. Time je povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja se kreću ka centru grada ili ka Višnjici.

Izgradnja nove prilazne konstrukcije Pančevačkom mostu sa kružnom rampom započeta je sredinom jula ove godine, kada je srušena prilazna konstrukcija Pančevačkom mostu, dužine 88 metara, kako bi se na novoizgrađenu konstrukciju mogla povezati kružna rampa za ulazak na Pančevački most.

Direkcija za javni prevoz saopštila je da će se nakon puštanja u rad nove petlje vozila javnog gradskog prevoza koja saobraćaju iz centra grada ka Karaburmi (16, 23, 32E, 35) i naseljima na levoj obali Beograda (43, 95, 96), kretati novoizgrađenim saobraćajnim trakama, koje se nalaze na mestu nekadašnje Gradačke ulice. Koristiće novoizgrađeno stajalište u toj zoni.

Od sutra novom petljom Pančevački mostDok će vozila javnog gradskog prevoza koja saobraćaju sa Omladinskog stadiona (101, 104, 105, 106, 107 i 108) vratiti na staru rutu odnosno preko nove prilazne konstrukcije.

Vozila koja saobraćaju ka naseljima na levoj obali Beograda koristiće novoizgrađenu rampu za penjanje na Pančevački most.

Predviđeni rok za završetak radova bio je 130 dana, rok je premašen za 30 dana. Da li je moglo brže, moglo je, ali što bi narodski rekli „bolje ikad neko nikad“.

Iako bi nova petlja trebalo da ubrza saobraćaj i smanji gužve u tom delu grada, naradnih dana nas sigurno očekuje kolaps, kako zbog predstojećih praznika tako i zbog privikavanja na novu rutu.

Sutra je smak sveta, stoga možemo izreci još jednu narodnu „živi bili, pa videli“.

Petlja Pančevački most je otvorena

Šta misliš o ovome?

Deda Mraz je sa Palilule

Deda Mraz je sa Palilule

Caffe Libero u komšiluku