in

Od sutra će grejanje zavisiti od prosečne dnevne temperature

Sutra je dan kada bi prema važećim propisima grejna sezona u Beogradu trebalo da bude završena. Zvanična grejna sezona traje u periodu od 15. oktobra do 15. aprila, mada postoji mogućnost da bude produžena do 3. maja.

U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu – stoji u Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu

Dakle, ako prosečna dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni, stanovi Beograđana biće i dalje topli.

Podsetimo, srednja dnevna temperatura se računa po sistemu T u 7.00 + T u 14.00 + 2xT u 21.00 i onda sve to podeljeno sa četiri.

Kako saznajemo iz „Beogradskih elektrana“, oni od Grada Beograda još nisu dobili nikakva posebna uputstva. Zato će se isključivo voditi gore pomenutom gradskom odlukom.

Kada su hladni dani grejaće se bez obzira da li se završila grejna sezona, a razmišlja se o prelaznom periodu, odnosno da se i tada grejenje uključi uveče. Građani nemaju razloga da brinu da li će biti toplo u stanovima kada je hladno vreme – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prošle godine, zbog veoma hladnog proleća, odbornici Skupštine grada Beograda doneli su dodatnu odluku da grejna sezona, „pod određenim uslovima“, može da bude produžena i posle 3. maja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U poslednja 24 sata još 424 osobe pozitivne na COVID 19

    Podela paketa penzionerima još traje, uskoro paketi i za osobe sa invaliditetom