in

Očekujte gužve, Despota Stefana postaje „usko grlo“

Iako je prvobitno bilo planirano da radovi u Takovskoj počnu 10. avgusta, posle završetka Svetogorske, putari su juče zaposeli ovu saobraćajnicu. Svetogorska je završena pre (produženog) roka, a za saobraćaj bi trebalo da bude puštena danas.

Takovska se obnavlja od raskrsnice sa Ulicom 27. marta do Jaše Prodanovića, ali će za saobraćaj biti zatvoren i deo do Cvijićeve. Sav saobraćaj preusmerava se u Bulevar despota Stefana i Ulicu Starine Novaka, dok će ulice oko područja radova postati „slepe“. Izlaz u Takovsku iz Ruvarčeve, Draže Pavlovića i Dalmatinske se ukida.

Završena Svetogorska

Menja se i režim rada linija javnog prevoza – 23, 28, 40 i 41. Trolejbuske linije 28 i 40 biće ukinute, a linija 41 se vraća na staru trasu i biće pojačana. Umesto linije 28 uspostavlja se autobuska linija 28A na relaciji Studentski trg – Zvezdara. Autobusi će sa Studentskog trga ići Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom, Majora Ilića, 27. marta, Starine Novaka, Cvijićevom, Dimitrija Tucovića, Čingrijinom.

Autobusi sa linije 23 u oba smera će saobraćati trasom: Bulevar despota Stefana – Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. Vozila sa noćne linije 304N će saobraćati Makedonskom, Svetogorskom, Majora Ilića, 27. marta, Starine Novaka, Cvijićevom i Ulicom Dimitrija Tucovića.

Izmene zbog radova

Za liniju 23 ukidaju se stajališta Glavna pošta u oba smera i Cvijićeva u smeru ka Vidikovcu. U funkciji neće biti ni stajališta 27. marta i Jaše Prodanovića u smeru ka Studentskom trgu i Banjici.

Na osnovu dosadašnjih iskustava, potpuno je za očekivati, da će gužve u Bulevaru despota Stefana izazvati saobraćajne gužve i na Pančevačkom mostu. Do sada je bio slučaj da su se gužve u jutarnjim satima stvarale u smeru ka gradu, a u popodnevnim časovima u smeru ka levoj obali, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja u Bulevaru despota Stefana.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Večeras na Tašu dve besplatne filmske projekcije

Prvo noćno kupanje na Tašmajdanu tokom vikenda