in

Obrenovčani u hotelu „Slavija“ napravili štetu od €100.000

Obrenovčani u hotelu napravili štetu od 100.000 evra
Obrenovčani u hotelu napravili štetu od 100.000 evra

Oko 400 raseljenih Obreovčana, koji su bili smešteni u hotelu „Slavija“, juče su preseljeni u barake u Krnjači, u kojima su nekada živeli raseljeni sa Kosova i Metohije. Goran Vesić kaže da iseljenje nije bilo iznenadno, kao i da su evakuisani u hotelu napravili štetu od 100.000 evra.

Hotel u Beogradu ponudio je besplatan smeštaj za evakuisane iz Obrenovca ali samo na sedam dana. Pošto više nije u mogućnosti da pruži smeštaj jer su hotelske sobe izdate, krizni štab iselio je Obrenovčane u radničke barake u Krnjači.

Po dolasku u Krnjaču, evakusani su odbijali da uđu u barake vidno nezadovoljni sveopštim uslovima, čak su i odbijali hranu koju im je dopremio Crveni krst.

 

Obrenovčani u hotelu napravili štetu od 100.000 evra

Tek oko 17.30, posle višečasovnog ubeđivanja od strane volontera, prihvatili su da uđu u barake.

Građani uništili sobe. Šteta oko 100.000 evra

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da iseljenje evakuisanih građana Obrenovca iz beogradskog hotela „Slavija” nije bilo iznenadno, kao i da su pojedini građani, kojima je smeštaj bio obezbeđen u hotelu „Slavija”, tamo ostavili haos, uništili sobe i napravili štetu od oko 100.000 evra.

„Među građanima koji su iseljeni iz hotela a kojima je ponuđen alternativni smeštaj, ima i onih koji žive u Bariču, mestu koje nije potopljeno. Kažu, smatraju da su ugroženi i zato se ne vraćaju u svoje kuće”, rekao je Vesić.

Grad Beograd bez prekida traga za novim kapacitetima kako bi obezbedio Obrenovčanima krov nad glavom sve dok se ne steknu uslovi za povratak svih evakuisanih u Obrenovac.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Romska posla, pa oni bi hteli da žive u hotelu za stalno, kao da i kod kuće imaju te uslove. Toliko godina živeše jadni izbegli Srbi iz Krajine tu po barakama pa nikom ništa o ovi bi iako nisu potopljeni da dobiju hotelski smeštaj i švedski stol. Sramota šta doživljavamo od pojedinih.

  2. To što kažete „nikom ništa“ je sramota za Vas i za društvo. Da li ste bili i videli onu sramotu od smeštaja? Štale su čistije i uslovnije za život. Ovi jadni ljudi imaju gde da se vrate pa je njihov odnos prema smeštaju drugačiji u odnosu na prognane Krajišnike. Što i dalje ne znači da je Krajišnicima bilo dobro. Naprotiv!

Zatvorenik žiletom isekao vene u Padinskoj Skeli 2014

Zatvorenik žiletom isekao vene u Padinskoj Skeli

dobar kvalitet vode

Voda u Kovilovu i Padinskoj Skeli zamućena a PKB kaže ispravna