in

Objavljen tender za 17 novih vrtića, jedan će biti i u Borči

Grad Beograd bi u narednom periodu mogao da dobije čak 17 novih vrtića, na osam opština, a kako saznajemo jedan od njih će biti izgrađen i u naselju Borča.

Da se ovoga puta ne radi samo o apstraktnim predizbornim planovima svedoči i podatak da je raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije, ali i izgradnju 17 vrtića!

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji za javnu nabavku čiji je naručilac Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, naručioci će zaključivati pojedinačne ugovore po sistemu „Projektuj – Izgradi – Ključ u ruke“.

Vrednost okvirnog sporazuma je 1,12 milijardi dinara sa PDV-om, ili nešto manje od 10 miliona evra. U tenderskoj dokumentaciji navedeno je 17 planiranih lokacija. Kao jedna od lokacija navedena je i Užička ulica u Borči, nedaleko od borčanske pijace.

Nadamo se da ovaj projekat neće ostati samo u planovima i da na novi vrtić nećemo morati da čekamo toliko dugo kao što čekamo na dom zdravlja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Tu ja ni trafiku ne bih otvorio vise. Eventulno prosirio i modernizovao pijacu sa mnogo parkinga dodatog. Ne moze da se prodje nigde. Samo dodaju u naselju jer im je jeftinije tako umesto da grade sa strane. Pa svuda oko Borce su nive, zasto opet u srcu naselja u vec nesnosnu guzvu? A ljudi sa tih njiva da putuju u taj vrtic. Veoma cudne odluke stalno, resili su da nam ne daju bas nista, da nas guse do kraja. Jedan metar nikakve infrastrukture necemo dobiti nikada. Pazite sta vam kazem.

Danas ekipe Zavoda za biocide vrše deratizaciju na levoj obali

Za nestalim mladićem iz Krnjače porodica traga od subote