in

Obaveštenje od „Privrednog registra“ nije zvaničan dopis APR-a

Kako saznajemo od naših sugrađana, veliki broj preduzetnika sa leve obale proteklih dana dobio je obaveštenje koje liči na obaveštenje zvaničnog privrednog registra, ali to nije.

Izuzetno je važno da sugrađani sa leve obale koji su vlasnici privatnih firmi i preduzetničkih radnji znaju da je u pitanju suptilna prevara.

Agencija za privredne registre (APR) upozorila je svoje korisnike da „Privredni-registar.rs“ ne predstavlja zvanični registar APR-a.

Primaoci ovih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na ovom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva ‘Digitalna platforma d.o.o. Beograd – Novi Beograd’, koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja – navedeno je u saopštenju.

Uz dopis koji su dobili preduzetnici, priložena je i uplatnica na iznos od 4.500 dinara na ime „naknade za upis u Privredni registar“

Navodi se i da će naknada biti uvećana na iznos od 15.000 dinara ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine.

Ponovo napominjemo, da ovo nije zvaničan dopis Agencije za privredne registre i da preduzetnici nisu u obavezi da uplate ni jedan od navedenih iznosa.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog pandemije je otkazan ovogodišnji Beogradski maraton

    Uskoro otvaranje renovirane ledene dvorane „Pionir“