in

Ništa od privatizacije PKB-a

PKB

PKB preduzeće neće biti privatizovano, jer je doneta nova odluka kojom je pokušaj privatnizacije proglašen neuspešnim. Novu odluku doneli su odbornici Skupštine grada Beograda, zbog čega je prethodna odluka postala nevažeća.

Prethodna odluka doneta je krajem 2014. godine i njom je bio utvrđen metod i model privatizacije.

Agencija za privatizaciju objavila je 31. decembra prošle godine javni poziv za prodaju imovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a početna cena je bila 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine – oko 154 miliona evra.

https://www.lobi-info.rs/pkb-nije-prodat-nema-zainteresovanih-ali/?utm_source=post&utm_medium=related&utm_campaign=bounce

Trebalo je da se privatizacija sprovede prikupljanjem ponuda koje bi se javno nadmetale. Na tender za privatizaciju dela imovine PKB-a niko se nije javio, zato je privatizacija proglašena neuspešnom.

U novoj odluci ne piše, koji su budući razvojni planovi preduzeća PKB, pa je sudbina ovog nekada privrednog giganta vrlo neizvesna.

Sudbina PKB-a od izuzetne je važnosti, za levu obalu Beograda, verujemo da će nadležni umeti da pronađu i sprovedu najpovoljnije rešenje za preduzeće i njegove radnike.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Letnja škola za buduće IT stručnjake

Otrovani beli orlovi na području Pančevačkog rita