in

Ništa od nacionalnog stadiona u Borči

Ništa od nacionalnog stadiona u Borči - 12.02.2014.
Ništa od nacionalnog stadiona u Borči - 12.02.2014.

Naša država još uvek nema konkretan odgovor oko izgradnje nacionalnog stadiona koji predstavlja preduslov za učešće na Evropskom prvenstvu fudbala 2020. godine. Pregovori sa kompanijom „Mejs“ su u zastoju a Siniša Mali smatra da Beograd nema potrebe za stadionom, niti grad može da finansira izgradnju.

Fudbalski savez Srbije početkom februara trebalo je da se izjasni oko lokacije za izgradnju nacionalnog stadiona ali izgleda da država još uvek ne daje zeleno svetlo. Kandidaturu moramo da pošaljemo do kraja aprila a pregovori sa kompanijom „Mejs” su stali.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković priznaje da su razgovori i pregovori sa dotičnom kompanijom u zastoju ali oni ne odustaju od projekta jer je stadion potreban srpskom fudbalu ne zbog organizacije Evropskog prvenstva 2020, već zbog toga što naši stadioni uskoro neće ispunjavati minimum uslova za odigravanje međunarodnih mečeva.

Očekujemo i pomoć države, koja neće biti finansijska, nego logistička. Za sad ima argumenata i za izgradnju takvog objekta, kao i protiv toga. Međutim, da bi se sve to sprovelo u delo, mislim da mora da se pokaže malo više želje kod svih zainteresovanih strana”, kaže Ivan Ćurković.

Dok Fudbalski savez Srbije čeka podršku države, predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali tvrdi da Beograd nema potrebu za nacionalnim stadionom, niti ima finansija za izgradnju.

Što se mene tiče, ja nemam problem da taj stadion bude gde god oni reše ali ne znam u ovom trenutku da li za tim ima potrebe a sasvim sigurno ne postoji mogućnost grada Beograda da se bavi takvim planovima a kamoli da ih finansijski podrži. Beograd je vlasnik Omladinskog stadiona na Karaburmi, koji se raspada jer decenijama u njega ništa nije uloženo i ne znamo ni sa tim šta ćemo”, izjavio je Mali.

Evropsko prvenstvo 2020. godine održaće se u 24 grada širom Starog kontinenta a Beograd je jedan od potencijalnih kandidata. Stadioni Crvene zvezde i Partizana ne ispunjavaju uslove a izgradnja nacionalnog stadiona ipak je dovedena u pitanje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Silovatelju sa Pančevca 15 godina zatvora - 12.02.2014

    Silovatelju sa Pančevca 15 godina zatvora

    Održan humanitarni koncert “Srcem za Vuka” u Ovči

    OVČA: Održan humanitarni koncert „Srcem za Vuka”