in ,

Nevolje sa kišom u Borči opet i opet…

borča raskrsnica

Na uglu Bratstva i jedinstva u Borči i Zrenjaninskog puta stvara se ogromna bara.

Voda ulazi u automobile, a pešaci pretrčavaju kolovoz.

Velike kiše koje padaju celog juna, stvaraju dodatnu glavobolju stanovnicima Borče.

Ogromna količina vode koja se zadržava na raskrsnici Ulice bratstva i jedinstva i Zrenjaninskog puta primorava stanovnike ovog palilulskog naselja da idu obilaznim putevima ili da uđu u suprotnu traku kako ne bi oštetili automobil.

 Ovaj problem imamo već godinama, kada padnu jače kiše ili zimi kada se topi sneg ovde se stvara jezero. Ovde ljudima voda ulazi u auto – ispričao je sugrađanin, koji svakodnevno koristi ovaj deo puta.
Jedno vreme je postojala i rupa, srećom zakrpili su je, ali od vode se nije videla pa su ljudi nekoliko puta oštetili i točkove.

Kako su rekli iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ovaj deo raskrsnice nije u njihovom sistemu održavanja.

Na raskrsnici Bratstva i jedinstva i Zrenjaninskog puta nije izvedena kišna kanalizacija čije je održavanje u našoj nadležnosti, pa tako nije moguće ni da izradimo rešetku jer ne postoji recipijent za atmosferske vode. Naše preduzeće ne održava ni slivnike koji postoje u široj zoni gde se stvara bara – rekli su iz „Vodovoda“.

Osim što ovo „jezero“ zadaje muke vozačima, ni pešaci nisu pošteđeni. Kada se ovde stvori veća količina vode, nije moguće preći ulicu.

Kako su ispričali žitelji ovog dela Borče, zbog bare moraju da idu na druge pešačke prelaze ili da pretrčavaju preko Zrenjaninskog puta na mestima gde vode nema.

Tokom 2018. godine Ulica bratstva i jedinstva je rekonstruisana.

Osim što je postavljen novi asfalt, ova saobraćajnica je i proširena.

Žitelji Borče nadali su se da će tada biti rešen i ovaj problem.

Izvor : Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    KKK BSK Borča organizuje besplatnu školu kajaka

    Kotež danas bez vode zbog radova na vodovodnoj mreži