in

Nema nesavesnih prodavaca – cene na borčanskoj pijaci jeftinije

Nema zloupotrebe tržišta: Cene na Borčanskoj pijaci iste čak i jeftinije
Nema zloupotrebe tržišta: Cene na Borčanskoj pijaci iste čak i jeftinije

Na levoj obali Dunava nije zabeleženo bogaćenje prodavaca na tuđoj muci. Proizvodi na borčanskoj pijaci su čak i jeftiniji, a marketi prodaju proizvode po realnoj ceni.

U subotu je Gradu Beogradu podneto 55 prijava protiv prodavaca koju su pokušali da prodaju namirnice po znatno višim cenama.

Tržišna inspekcija je zatvorila jednu prodavnicu nedaleko od Beograda, a mi smo proverili da li zloupotrebe ima na našoj levoj obali Dunava.

Obišli smo pijacu u Borči, kao i obližnje markete, i utvrdili da su cene nepromenjene ili čak i jeftinije u odnosu na prošlu nedelju, nedelju pre vanrednog stanja.

zelene_pijace

Primera radi, jagode na pijaci u Borči su bile 180 dinara a današnja cena je 80-100, krompir mladi je 70 dinara, paradajz i krastavci 100-150 dinara. Cene nisu promenjene ni u obližnjim marketima.

Ukoliko negde postoji zloupotreba, možete je prijaviti lokalnim kriznim štabovima, kao i lokalnim i regionalnim tržišnim inspekcijama, a kazne iznose dva miliona dinara i zabrana rada od šest meseci do dve godine!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dom za stare “Mitrović”u Borči

Dom za stare „Mitrović” u Borči spremio deset mesta za ugrožene

Apel Crvenog krsta: Odeće i obuće ima previše

Apel Crvenog krsta: Odeće i obuće ima previše