in

Nema gradskog prevoza za građane Pretoka

Vazdušno hlađenje :)

Stručnjaci Direkcije za javni prevoz su zaključili da na Pretoku ne postoji adekvatna lokacija za okretanje vozila javnog prevoza.

– Kikindska ulica na Pretoku je veoma duga i njom ne prolaze vozila javnog gradskog prevoza. Sa malom decom moramo da pešačimo više od kilometra do prve autobuske stanice kako bi stigli do vrtića, odnosno škole – požalila se sugrađanka iz Borče.

I na pitanje koje je postavila „Da li je moguće uvođenje neke linije?“ od  Direkcije za javni prevoz je dobijen sledeći odgovor:

Povodom dopisa koji se odnosi na probleme stanovnika Kikindske ulice (naselje Pretok je u pitanju) po pitanju dostupnosti linijama javnog gradskog prevoza, obaveštavamo Vas da su stručne službe Direkcije za javni prevoz analizirale situaciju na terenu i ispitale moguća rešenja kada je u pitanju uspostavljanje minibus linije koja bi povezivala stanovnike predmetnog naselja sa Zrenjaninskim putem i dalje drugim delovima grada.

S obzirom na to da postojeća mreža saobraćajnica u naselju ne ispunjava uslove koji su propisani za kretanje vozila javnog prevoza na redovnim linijama, kao i da ne postoji adekvatna lokacija za okretanje vozila javnog prevoza, zaključeno je da ne postoji osnov za uspostavljanje linije – odgovorili su za Studio B iz Direkcije za javni prevoz.

Ulice na Pretoku su uske i to svi znamo, ali obrazloženje da ne postoji adekvatna lokacija za okretnje je smešna. Čak i da grad nema novca da kupi određenu parcelu za okretnicu, uvek može da se primeni kružna taktika iz Koteža.

Minibusevi mogu da saobraćaju u jednom smeru Kikindskom ulicom a u drugom ulicom Mitra Trifunovića Uče, ali očigledno je da nadležni ne žele da nađu rešenje!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča definitivno dobija Dom zdravlja do 2017. godine

    U februaru se otvara gradilište novog Doma zdravlja u Borči

    Bez vode delovi Ovče do 18h i Borče do 22h