in

Nečišćenje snega koštaće nas minimum 5.000 dinara

Nečišćenje snega koštaće nas minimum 5.000 dinara - 25.01.2014.

Gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove upozorio je Beograđane da ukoliko ne budu čistili sneg i led ispred svojih kuća, zgrada i lokala, sledi novčana kazna od 5.000 do 20.000 dinara.Ukoliko nisu u mogućnosti da uklone ledenice, dužni su da prostor ispod opasnih mesta ograde trakom i istaknu upozorenje sugrađanima.

Danas je na levoj obali Dunava pao prvi sneg ove godine i doneo nam nove obaveze, jer nadležni upozoravaju i najavljuju rigorozne kazne. Građanima je izdato saopštenje da ispunjavanju svoju građansku dužnost jer će u suprotnom mandatna kazna isprazniti džepove.

Ukoliko se mandatna kazna od 5.000 dinara za fizičko lice i 20.000 dinara za pravno lice ne plati na licu mesta, komunalni inspektor po zakonu ima pravo da napiše prekršajnu prijavu na osnovu koje slede još rigoroznije kazne do čak milion dinara.

Sekretarijat apeluje da prilikom čišćenja, građani ne bacaju sneg na kolovoz, kao i da vode račua o propisanom parkiranju vozila kako bi obezbedili nesmetano funkcionisanje saobraćaja.

Zakon Republike Srbije nalaže da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred stambenih zgrada, poslovnih prostora i neizgrađenog građevinskog zemljišta, odgovorna pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti, bilo da su vlasnici, zakupci ili korisnici.

Stambene zgrade imaju status pravnog lica, a predsednik skupštine stanara status odgovornog lica. Vlasnici zgrada i stanova dužni su da uklanjaju ledenice sa prozora, terasa , krovova i drugih delova zgrade, a ako nisu u mogućnosti da to učine, treba da postave oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja ledenica.

Dragi naši sugrađani, komunalna policija je već počela da patrolira našim gradom. Zato lopatu u šake, kuvano vino u znak tradicije pa na čišćenje snega i uklanjanje ledenica ispred vaše kuće ili zgrade, ako želite da u novčaniku sačuvate „crvendaće“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Komentar…nema poci oko dela puta Zrrnjsnimski put ka Jabuckom nanosi snega su kao na zlatibori,tesko je deca i ako jedva odu u skolu dolaze po ovakvom vremdnu pedke ili stoje i mole boga da ih neko preveze.nanosi su ogrom i kamioni za posipsnje neka se zove gazdinstvo da daju traktore da se dezura,dz sprecimo kvarove na kolima,ne daj boze zrtve i spasimo decu i ljude koji putuju.sada ciscenje a kasnije obelezavenje srecnje linije jer nije ni malo bolja situzcija kada je magla a moglo bi i osvetldnje hvalaaaa

Rano jutros teško povređen mladić u udesu na Pančevačkom putu

Teško povređen mladić u udesu na Pančevačkom putu

Policija uhapsila razbojnika posle dve pljačke u Borči