Nastavlja se kontrola klima u autobusima, pljušte kazne - www.lobi-info.rs

Nastavlja se kontrola klima u autobusima, pljušte kazne

1 minut za čitanje
2

Nakon naloga Grada Beograda da klima-uređaji moraju da budu uključeni u svim vozilima koja ih imaju, GSP „Beograd” preduzelo je sve mere kako bi ispunilo ovaj nalog.

Tako je trenutno na ulicama grada 434 autobusa sa ispravnom klimom, koliko je i bilo naloženo, kao i svi „španski” tramvaji. Od 83 trolejbusa, trenutno saobraća 28 i svi imaju klimu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Od izdavanja naloga, Komunalna policija prekontrolisala je 129 autobusa, a prilikom kontrole izrečene su 22 kazne. Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili su ukupno 164 vanredna inspekcijska nadzora ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila kojima se obavlja javni linijski prevoz putnika na teritoriji Beograda.

Utvrđene su sledeće nepravilnosti: 51 vozilo posedovalo je neispravne klima-uređaje, a 19 vozila ih nije uopšte posedovalo.

Prevoznicima su izdata tri prekršajna naloga (150.000 dinara za pravno lice i 20.000 dinara za odgovorno lice prevoznika), navode iz ovog sekretaraijata.

Inspektori i Komunalna milicija nastaviće sa kontrolom ispravnosti i upotrebe klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza.

2 Comments

  1. Bila sam oko 13h u 85ici imao je nalepnicu da postoji klima nije se udostojio da je uključi.A posle sam presela u 51 isto tako.Jedna putnica se pobunila a vozač joj je drsko rekao da ne radi klima.

  2. Kazna za pravno lice 150 000 din?
    Pa, naravno da nisu ludi da ugradjuju ili servisiraju klime, i jos da trose gorivo. Jednostavnije i jeftinije platiti kaznu, i vise puta. Zezate li vi to narod? Ne, uopste….

Leave a Reply

Prethodna priča

Treći deo filma Plan bekstva od sutra u domaćim bioskopima

Sledaća priča

Još jedan napad na krvopije iz aviona na levoj obali

Poslednje od Vesti