Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Naselje Vrbovski slavilo dan svog mesta

u Dešavanja od

Meštani naselja Vrbovski su proslavili dan svog mesta i organizovali manifestaciju „Viktor Vrbovski“. Prošle godine je odlučeno da se 9. maj posveti hrabrom ruskom inženjeru koji je žrtvovao svoj život da bi spasio žito i budućnost Jugoslavije.

Sećanje na hrabrog kapetana Viktora Vrbovskog neguje se u naselju koje nosi njegovo ime. Nema đaka koji je pohađao lokalnu osnovnu školu, a da nije bar jednom napisao sastav o ovom istorijskom velikanu. Meštani su prošle godine sećanje na Vrbovskog odlučili i da ozvaniče, s namerom da proslava 9. maja postane tradicija.

Sugrađani naselja Vrbovski proslavili dan svoga mesta i dan škole „Olga Petrov“

Učenici škole „Olga Petrov“ i članovi KUD „Kolan“ iz Koteža uveličali su proslavu u Vrbovskom.

Zanimljivo:  Predstojećeg vikenda očekuje nas prvi borčanki inkluzivni festival

Za dan sećanja na Viktora Vrbovskog određen je prošle godine 9. maj, kako je ove godine to ponedeljak organizatori su odlučili da se slavi 8. i 9. maj kako bi i zaposleni mogli da uživaju u proslavi.

Bogat zabavni program uveselio je naselje Vrbovski. Najmlađi su mogli da uživaju u toboganima, vrtešci, ringišpilu, autićima.

Života priča Viktora Vrbovskog je poučnog i edukativnog karaktera, kako za decu tako i za odrasle, jer veliča hrabrost i podstiče nas da se borimo za ideale čak i kad je trnovit put pred nama. Nadamo se da će 9. maj slaviti i generacije koje dolaze.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh