in

Naselje Vrbovski slavilo dan svog mesta

Meštani naselja Vrbovski su proslavili dan svog mesta i organizovali manifestaciju „Viktor Vrbovski“. Prošle godine je odlučeno da se 9. maj posveti hrabrom ruskom inženjeru koji je žrtvovao svoj život da bi spasio žito i budućnost Jugoslavije.

Sećanje na hrabrog kapetana Viktora Vrbovskog neguje se u naselju koje nosi njegovo ime. Nema đaka koji je pohađao lokalnu osnovnu školu, a da nije bar jednom napisao sastav o ovom istorijskom velikanu. Meštani su prošle godine sećanje na Vrbovskog odlučili i da ozvaniče, s namerom da proslava 9. maja postane tradicija.

Sugrađani naselja Vrbovski proslavili dan svoga mesta i dan škole „Olga Petrov“

Učenici škole „Olga Petrov“ i članovi KUD „Kolan“ iz Koteža uveličali su proslavu u Vrbovskom.

Za dan sećanja na Viktora Vrbovskog određen je prošle godine 9. maj, kako je ove godine to ponedeljak organizatori su odlučili da se slavi 8. i 9. maj kako bi i zaposleni mogli da uživaju u proslavi.

Bogat zabavni program uveselio je naselje Vrbovski. Najmlađi su mogli da uživaju u toboganima, vrtešci, ringišpilu, autićima.

Života priča Viktora Vrbovskog je poučnog i edukativnog karaktera, kako za decu tako i za odrasle, jer veliča hrabrost i podstiče nas da se borimo za ideale čak i kad je trnovit put pred nama. Nadamo se da će 9. maj slaviti i generacije koje dolaze.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Odbojkašice kluba Imlek prve u Beogradu

GSP i dalje vozi besplatno do Opova