in

Naredna dva vikenda periodična obustava saobraćaja na Pančevačkom mostu

Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

U periodu od 22. do 24. novembra i od 29. novembra do 1. decembra na Pančevačkom mostu, železnički i drumski saobraćaj biće potpuno obustavljen. Razlog tome su radovi koje obuhvata modernizacija železničke pruge preko Pančevačkog mosta, navode „Železnice Srbije“.

Plan je da se u predviđenim terminima, tj. u subotu, nedelju i ponedeljak, saobraćaj zaustavlja u intervalima od 00.00 do 2.00 i od 3.00 do 5.00. U periodu od 2.00 do 3.00 Pančevački most biće otvoren za drumski saobraćaj.

U vreme obustave saobraćaja, dozvolu za prelazak mosta imaće samo Policija, Hitna pomoć i Vatrogasna služba, i vozila sa odobrenjem MUP-a Srbije.

Do potpune obustave drumskog saobraćaja mora doći zbog obezbeđivanja radova pri geodetskom snimanju nultog stanja čelične konstrukcije Pančevačkog mosta i u skladu je sa ugovorenom dinamikom radova na mostu, navode „Železnice Srbije“.

Radi pojašnjenja, prenosimo deo saopštenja „Železnica Srbije“ u celosti:

„Naime, geometri će u navedenim terminima raditi isključivo na železničkom delu i kolosecima Pančevačkog mosta. Međutim, da bi se modernizacija ove pruge uspešno realizovala i ona osposobila za brzinu od 120 kilometara na sat i 22,5 tona po osovini, neophodno je da se postavi oko 1.800 pragova preko Pančevačkog mosta, od kojih se svaki posebno obrađuje. Zbog toga je neophodno da prilikom navedenih merenja, Pančevački most bude u stanju apsolutnog mirovanja, što se može garantovati samo zatvaranjem železničkog i drumskog saobraćaja preko mosta.“

Dakle, ukoliko ste planirali u ovom periodu da prelazite Pančevački most, prolongirajte to nekako ili ga pređite ranije kako ne biste bili u situaciji da zakasnite tamo gde ste krenuli. 

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas pola Borče bez struje

    Borča i Krnjača bez struje

    Danas pola Borče, sutra delovi Krnjače i Borče bez struje