Naprednjaci, radikali i socijalisti na čelu opštine Palilula - www.lobi-info.rs

Naprednjaci, radikali i socijalisti na čelu opštine Palilula

2 minuta za čitanje
1

Na konstitutivnoj sednici Skupštine održanoj 6. juna izabrano je novo rukovodstvo Gradske opštine Palilula u narednom četvorogodišnjem mandatu predvođeno Srpskom naprednom strankom i njenim koalicionim partnerima Srpskom radikalnom strankom i SPS-JS.

Sednici je prisustvovalo 53, od 55 odbornika koliko broji Skupština Gradske opštine Palilula, kojima su najpre verifikovani mandati.

Novi predsednik Gradske opštine Palilula je Aleksandar Jovičić, dipl. ekonomista, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda i narodni poslanik SNS u prethodnom sazivu Skupštine Republike Srbije – izabran sa 34 glasa.

Aleksandar-Jovicic-2016

Za zamenika predsednika Gradske opštine Palilula izabran je sa 33 glasa dr Darko Paunović iz SRS, na predlog Jovičića kao i 9 članova Veća opštine, koji su izabrani sa 34 glasa:  Dejan Cvetković, Marina Ristić, Miljan Milinković, Stanko Gujaničić, Dejan Srejić, Saša Mehmedović, Uroš Pribićević, Igor Šišić i Todor Šljivar.

Za predsednika Skupštine Gradske opštine Palilula prethodno je izabran Dragoslav Šolak (SNS), a za zamenika predsednika Skupštine Danica Ristić (PUPS), dok je za sekretara Skupštine postavljena Jasmina Radović Rančić (SNS).

Na sednici su, takođe, izabrane mandatna i administrativna komisija Skupštine Gradske opštine Palilula.

Dragoslav-Solak-2016

Predlog zamenika predsednika da se opština Palilula podeli

Dosadašnji zamenik predsednika opštine Ljubiša Đurović (SPS) rekao je da Palilula više ne može ovako da funkcioniše jer ima previše stanovnika i da će morati da se podeli na dve lokalne samouprave.

1 Comment

  1. A što ovaj magarac Đurović nije delio opštinu dok je bio potpredsednik, to je pravo pitanje? Inače, to je odavno trebalo biti završeno.

Leave a Reply

Krnjača, Borča i Kovilovo bez struje
Prethodna priča

Centar Borče ceo dan bez struje, Krnjača i Padinska Skela nešto kraće

Ukida se linija 110, dok linija 102 menja trasu - 2015
Sledaća priča

Počela naplata karata na liniji 110 do Opova

Poslednje od Vesti