Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Nakon kašnjenja skupština grada se pretvorila u raspravu oko prodaje PKB-a

u Vesti od
Tara – T2

Sa zakašnjenjem od sat i po vremena, i uz prisustvo 85 od 110 odbornika, počela je peta sednica Skupštine grada Beograda u ovom sazivu. Na dnevnom redu je, između ostalog, (re)izboru direktora 15 gradskih preduzeća i ustanova čiji je Grad osnivač.

Međutim, već na samom početku rasprava je skrenula u totalno drugom smeru! Šef poslaničke grupe SNS, Aleksandar Mirković tražio je da se osudi ponašanje poslanika Željka Veselinovića, odbornika Saveza za Srbiju, zbog, kako je rekao “govora mržnje i vređanja premijerke Ane Brnabić”.

Dopunu dnevnog reda zatražio je i Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju, sa zahtevom da se raspravlja o privatizaciji PKB-a.

Nadao sam se da će ovde biti prisutan i gradonačelnik Radojičić, a ne samo njegov zamenik Goran Vesić – rekao je Jovanović, dok su ga sa svojih mesta prekidali poslanici SNS.

Reč je onda dobio zamenik gradonačelnika.

Đilas i njegovi su spremali da prodaju PKB tajkunima. Doveli su Miškovićeve ljude da vode firmu, a onda su posle kupovali krave kojima su morali da se seku rogovi kako bi stali u boksove za mužu.

Danas bi trebalo da bude i zvanično potvrđena ostavka direktora GSP “Beograd” Željka Milkovića koji ju je podneo pre više od mesec dana, a očekuje se da pored velike većine starih, bude imenovano i par novih imena.

Zanimljivo:  Delovi Borče danas bez struje zbog najavljenih radova

Podsetimo, biraju se direktori u JKP “Gradske pijace”, JP “Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda”, JKP “Gradska čistoća”, JP “Ada Ciganlija”, JKP “Zelenilo Beograd”, JKP “Beograd-put”, JVP “Beogradvode”, JKP “Beogradske elektrane”, JKP GSP “Beograd”, JP “Hipodrom Beograd”, JKP “Javno osvetljenje”, JKP “Parking servis”, JKP “Pogrebne usluge”, JP “Sava centar” i JP “Gradsko stambeno”.

Na dnevnom redu sednice bi trebalo da se nađe i predlog odluke o formiranju javnog komunalnog preduzeća koji će se baviti projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem metro sistemom u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh