in

Nakon kašnjenja skupština grada se pretvorila u raspravu oko prodaje PKB-a

Sa zakašnjenjem od sat i po vremena, i uz prisustvo 85 od 110 odbornika, počela je peta sednica Skupštine grada Beograda u ovom sazivu. Na dnevnom redu je, između ostalog, (re)izboru direktora 15 gradskih preduzeća i ustanova čiji je Grad osnivač.

Međutim, već na samom početku rasprava je skrenula u totalno drugom smeru! Šef poslaničke grupe SNS, Aleksandar Mirković tražio je da se osudi ponašanje poslanika Željka Veselinovića, odbornika Saveza za Srbiju, zbog, kako je rekao „govora mržnje i vređanja premijerke Ane Brnabić“.

Dopunu dnevnog reda zatražio je i Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju, sa zahtevom da se raspravlja o privatizaciji PKB-a.

Nadao sam se da će ovde biti prisutan i gradonačelnik Radojičić, a ne samo njegov zamenik Goran Vesić – rekao je Jovanović, dok su ga sa svojih mesta prekidali poslanici SNS.

Reč je onda dobio zamenik gradonačelnika.

Đilas i njegovi su spremali da prodaju PKB tajkunima. Doveli su Miškovićeve ljude da vode firmu, a onda su posle kupovali krave kojima su morali da se seku rogovi kako bi stali u boksove za mužu.

Danas bi trebalo da bude i zvanično potvrđena ostavka direktora GSP „Beograd“ Željka Milkovića koji ju je podneo pre više od mesec dana, a očekuje se da pored velike većine starih, bude imenovano i par novih imena.

Podsetimo, biraju se direktori u JKP „Gradske pijace“, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, JKP „Gradska čistoća“, JP „Ada Ciganlija“, JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Beograd-put“, JVP „Beogradvode“, JKP „Beogradske elektrane“, JKP GSP „Beograd“, JP „Hipodrom Beograd“, JKP „Javno osvetljenje“, JKP „Parking servis“, JKP „Pogrebne usluge“, JP „Sava centar“ i JP „Gradsko stambeno“.

Na dnevnom redu sednice bi trebalo da se nađe i predlog odluke o formiranju javnog komunalnog preduzeća koji će se baviti projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem metro sistemom u Beogradu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Predstojećeg vikenda Parada osoba sa invaliditetom

    Na Zrenjaninskom putu sudar kamiona i putničkog vozila