Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Najviše zaraženih u Beogradu, na levoj obali

u Vesti od

Prema poslednjim podacima Instituta “Batut”, kao i ostalih nadležnih institucija, ove godine je u Beogradu od virusa Zapadnog Nila obolela 61 osoba, pet je preminulo, dok su komarci zaraženi ovom groznicom pronađeni na čak 76 lokacija!

Komarci koji prenose ovaj sve opasniji virus registrovani su na 13 od 17 opština (nisu jedino u Sopotu, Obrenovcu, Zvezdari i Vračaru), a interesantno je da su mnogo ugroženija naselja u severnom delu grada, nego ona u južnom.

Najviše zaraženih komaraca u 2018. pronađeno je na Paliluli (18), Zemunu (13), Čukarici (8), Novom Beogradu (7), Voždovcu i Rakovici (po 6), Surčinu (5), Grockoj (4), Savskom vencu (3), Starom gradu i Mladenovac (po 2), Lazarevac i Barajevo (po 1). Ništa manje ugroženo nije ni Pančevo gde su zaraženi komarci, do sada, pronađeni na 23 lokacije.

Zanimljivo:  Cvetanje ambrozije na vrhuncu, izaziva i stomačne tegobe

Prema poslednjim terenskim ispitivanjima koja je sproveo Zavod za biocide, a čije podatke prenosi “Batut”, situacija je ipak znatno povoljnija pošto su zaraženi komarci pronađeni na “samo” 16 lokacija u prestonici. Kada je opština Palilula  u pitanju još uvek su najugroženija naselja Grge Andrijanovića 2, Branka Momirova i Jojkićev dunavac.

Foto: Blic

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh