in

Najviše zaraženih u Beogradu, na levoj obali

Prema poslednjim podacima Instituta „Batut“, kao i ostalih nadležnih institucija, ove godine je u Beogradu od virusa Zapadnog Nila obolela 61 osoba, pet je preminulo, dok su komarci zaraženi ovom groznicom pronađeni na čak 76 lokacija!

Komarci koji prenose ovaj sve opasniji virus registrovani su na 13 od 17 opština (nisu jedino u Sopotu, Obrenovcu, Zvezdari i Vračaru), a interesantno je da su mnogo ugroženija naselja u severnom delu grada, nego ona u južnom.

Najviše zaraženih komaraca u 2018. pronađeno je na Paliluli (18), Zemunu (13), Čukarici (8), Novom Beogradu (7), Voždovcu i Rakovici (po 6), Surčinu (5), Grockoj (4), Savskom vencu (3), Starom gradu i Mladenovac (po 2), Lazarevac i Barajevo (po 1). Ništa manje ugroženo nije ni Pančevo gde su zaraženi komarci, do sada, pronađeni na 23 lokacije.

Prema poslednjim terenskim ispitivanjima koja je sproveo Zavod za biocide, a čije podatke prenosi „Batut“, situacija je ipak znatno povoljnija pošto su zaraženi komarci pronađeni na „samo“ 16 lokacija u prestonici. Kada je opština Palilula  u pitanju još uvek su najugroženija naselja Grge Andrijanovića 2, Branka Momirova i Jojkićev dunavac.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Jutros se prevrnuo automobil na Pančevačkom mostu

    „Garavi sokak“ i besplatne predstave uskoro na levoj obali