in

Na Zadušnice bolje javnim prevozom

Povodom praznika Zadušnice Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge“ apeluje na građane da za odlazak na groblje u subotu, 7. oktobra, koriste gradski prevoz jer tog dana od 7 do 15 časova neće biti omogućen prolaz privatnim vozilima na groblja.

Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova.

Istog dana u periodu od 8 do 16 časova zbog Zadušnica pojačaće se linija GSP-a 101 koja prolazi pored groblja Zbeg, te stoga savetujemo građane da, ako sutra odlaze na Zbeg, koriste ovu liniju.

Za sugrađane koji posećuju druga groblja u gradu važi isti režim osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju gde je 7. oktobra na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile. Narednog dana, 8. oktobra, kapije će biti otvorene za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Takođe će biti pojačane linije 25, 26, 35, 50, 65, 75, 82, 101, 202, 310, 533 i 610 koje saobraćaju ka ostalim gradskim grobljima, a red vožnje za sve linije možete pogledati na stranici Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda.

Za posetioce koji se teško kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima, Lešću, Orlovači i Novom bežanijskom groblju obezbeđeni su komforni minibusevi sa klimatizacijom koji će ih besplatno prevoziti od ulazne kapije do najudaljenijih parcela u periodu od 7 do 17 časova.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima biti na usluzi i službeni automobili preduzeća, karakteristične bordo boje i sa logotipom JKP „Pogrebne usluge“.

Iz preduzeća apeluju na posetioce da prilikom posete grobnih mesta budu na oprezu i da se ne naslanjaju na spomenike. Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju, a da, ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, obaveste Upravu groblja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Večeras radovi na Pančevačkom mostu

    Struja poskupela od 1. oktobra