Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na usvajanju dodatna novčana pomoć za porodilje u Beogradu

u Vesti od

Na inicijativu gradonačelnika, prdložena je izmena Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji Grada Beograda, kojom se uvodi novo pravo za porodilje – jednokratno novčano davanje za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara.

Predlog odluke naći će se na sednici Skupštine grada Beograda koja će se održati sutra, 29. juna. 

Grad nastavlja sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvetiće porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim licima.

Grad Beograd je finansijski stabilizovan i želim da istaknem da se sva prava koja naši gradjani ostvaruju isplaćuju bez dana kašnjenja – rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić.

Svaka porodilja u Beogradu ima pravo na jednokratno novčano davanje u iznosu od 10.000 dinara. Nezaposlene porodilje imaju pravo na jednokratno novčano davanje u iznosu od 25.000 dinara, dok za prvorođeno dete ta pomoć iznosi 10.000 dinara.

Zanimljivo:  Naselja leve obale zbog radova danas opet bez struje
Gradonačelnik Zoran Radojičić

Pritom, jedno pravo ne isključuje drugo, tako da će sve porodilje kojima je to treće dete, pored 10.000 dinara koje dobijaju od grada Beograda, ostvariti i dodatnih 30.000 dinara, što ukupno iznosi 40.000 dinara.

Nezaposlene porodilje sa niskim porodičnim prihodima, pored već postojećeg prava na 25.000 dinara i 10.000 dinara koje ostvaruju sve porodilje sa teritorije grada Beograda, moći će da ostvare i pravo na još 30.000 dinara za trećerođeno dete, što ukupno iznosi 65.000 dinara.

Jedini uslov za ostvarivanje ovog prava jeste da porodilja ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Beograda najmanje godinu dana pre rođenja deteta, kao i da je to majci treće dete po redosledu rođenja.

Zanimljivo:  Sindikat PKB upozorava: prodaja ispod realne vrednosti

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh