in

MUP upozorava na SMS prevaru vezanu za isplatu penzija, obavezno prijaviti

Proteklih dana određeni broj starijih sugrađana, penzionera, dobio je lažne SMS poruke u kojima se traže njihovi lični podaci, matični broj građana, broj žiro-računa, PIN kod i slično, a sve navodno u vezi sa isplatom penzije.

MUP i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal upozoravaju javnost da se radi o prevari i apeluju na građane da sa povećanom pažnjom čuvaju svoje lične i poslovne podatke, kako bi se sačuvali od mogućih prevara.

Oni pozivaju sve građane koji su se našli u ovoj situaciji da to prijave Odeljenju za suzbijanje viokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs ili preko Udruženja banaka Republike Srbije.

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzelo je sve mere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca ovih krivičnih dela – navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na otkrivanju počinilaca krivičnih dela koji su građanima slali SMS poruke u kojima se od njih, kao klijenta banke, traže lični podaci i bankarski podaci.

Udruženje banaka Srbije, da banke po pitanju penzija mogu da kontaktiraju starije sugrađane i putem SMS poruka, ali banke nikada neće tražiti lične i bankarske podatke.

Apelujemo na sugrađane da budu krajnje obazrivi!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    ne slati podatke sms porukama

    Upozorenje banaka : Ne šaljite lične podatke SMS porukama

    Domovi zdravlja primaju samo hitne slučajeve, sve drugo obavlja se telefonom