in

Teško povređen motociklista u udesu na Zrenjaninskom putu kod Koteža

Juče u popodnevnim časovima dogodila se saobraćajna nezgoda na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kotež, u kojoj je povređen motociklista.

Prema nezvaničnim informacijama, motociklistu iz Koteža automobil je udario i zbacio sa skutera. Prilikom pada motociklista je slomio nogu i vilicu a motor je naleteo na kamion.

Od Hitne pomoći smo saznali da je vozač skutera zadobio i prelom donje vilice, razderotinu brade od četiri centimetra, prelom desne potkolenice i kontuziju desnog kolena.

Na licu mesta konstatovana mu je politrauma, nakon čega je transportovan u Urgentni centar na odeljenje reanimacije.

Dr Aleksandra Berić iz Urgentnog centra izjavila je za Lobi: Mladić je primljen sa izuzetno teškim povredama i sa teškom traumom. Sada se nalazi u šok sobi a njegovo stanje je vrlo kritično.

Apel nadležnima da reši problem raskrsnice za Kotež!

Problematična raskrsnica na Zrenjaninskom putu - skretanje za Kotež - 2015

Pomenuta raskrsnica na Zrenjaninskom putu je u prethodnih nekoliko meseci izuzetno kritična! Naime, kako bi u smeru ka gradu nastavili pravo, prethodno je potrebno izvršiti na neki način „prestrojavanje“ jer je od skora desna kolovozna traka rezervisana za skretanje za Kotež.

Raskrsnica je godinama funkcionisala drugačije ali problem nisu samo navike vozača, već loša horizontalna i nepostojeća vertikalna signalizacija.

Trenutno se na kolovozu vide tragovi stare i nova signalizacija, što je posebno problem kada je kišovito a vidljivost smanjena.

Problem postaje veći zbog nepostojeće vertikalne saobraćajne signalizacije jer nedostaje saobraćajni znak izričite naredbe (prikazan na slici iznad).

Apelujemo na nadležne da reše pomenuti problem kako bi se ovakve i druge saobraćajne nesreće svele na minimum.

Slika / Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Stefanović najavljuje promene o bezbednosti u Borči 29.1.2015.

Stefanović najavljuje promene o bezbednosti u Borči

Trenutna situacija na radovima železnice Beograd-Pančevo stanice Krnjača i Ovča 30.1.2015.

Kako napreduju radovi na pruzi Beograd-Pančevo i kako izgledaju stanice Krnjača i Ovča (FOTO)