in

Moguće trovanje pasa u Borči: Vlasnici budite na oprezu

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od naših sugrađana, jutros je jedan veliki crni pas otrovan u Borči. Postoje sumnje da je bačen otrov u blizini pijace u Centru 2 i u ulici Bratstva i jedinstva.

Pre samo godinu i po dana zabeleženo je masovno trovanje pasa lutalica u ovom delu Borče, pa su građani zabrinuti (više o tome OVDE).

S obzirom da ne želimo da nagađamo, kontaktirali smo Veterinu Beograd i od njih saznali da još uvek nisu dobili prijavu građana vezano za ovaj slučaj i da ne mogu da reaguju sve dok isti ne bude prijavljen putem njihovog kontakt centra.

Obratili smo se i policiji, od koje smo, takođe, dobili informaciju da ništa nije bilo prijavljeno. Bez obzira na sve, izašli smo na teren da proverimo stanje.

Lokacija na kojoj je nesretni pas poslednji put viđen

Obišli smo mesto gde je primećen otrovan pas i pitali radnike iz obližnjih lokala da li znaju nešto o tome, međutim odgovor je da ništa čudno nisu primetili.

Ipak smo uspeli od sugrađanina koji se zatekao na licu mesta da saznamo da je i on jutros oko 8 časova zapazio, u tom kraju već lokalnog, velikog crnog psa kako mu ide pena iz usta.

I njegova pretpostavka je da je pas otrovan. Pretražili smo okolinu ali dotičnog psa nismo zatekli, plus nismo naišli ni na ostale lutalice ovog kraja.

Definitivno imamo potvrdu nekoliko sugrađana da su videli psa, ali nemamo informaciju šta je bilo nakon toga. Stoga pozivamo sve koji imaju neka saznanja da nam se obrate na email info@lobi-info.rs. Pored toga, potrebno je da kontaktirate i Veterinu Beograd na telefon 011/276 43 66.

 

Slika: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Palilula u akciji „Stop porodičnom nasilju“

Borča traži Dom zdravlja, a Krnjača kanalizaciju