in

Mladi umetnik Petar Nešić iz Borče, objavio svoj prvi spot (VIDEO)

Pre samo par dana, Petar Nešić, mladi pevač, pijanista i kompozitor iz Borče, objavio je svoj prvi spot i to za pesmu „Pozovi je“.

Imali smo priliku da među prvima čujemo pesmu i pogledamo ovaj spot i slobodno tvrdimo da smo prepoznali buduću pop zvezdu.

Inače Petar je trenutno četvrta godina studija Akademije umetnosti u Novom Sadu, na odseku za muzičku pedagogiju. Prethodno je završio teoretski odsek u srednjoj muzičkoj školi “Mokranjac”, ali i odsek za muzičku produkciju u srednjoj muzičkoj školi “Kosta Manojlović”. Klavir svira od svoje sedme godine.

Pisanjem i komponovanjem svojih pesama Petar je počeo da se bavi još u srednjoj školi. Kako kaže, u početku je bilo teško. Istraživao je da bi shvatio kako zapravo funkcioniše sam proces stvaranja jedne pesme.

Obično prvo pišem muziku, pa tek onda tekst. Sve pesme koje pišem nastale su uz klavir, to je instrument uz koji se najbolje osećam. Ono što stvaram je zapravo pop muzika, sa određenim primesama džeza, ali i harmonije klasične muzike.

Kako Petar sam kaže, muzika koju voli da sluša je raznovrsna, od klasične, do narodne. Njegov je stav da se ne treba ograničavati na žanrove i da dobar muzičar treba da poznaje svaki muzički pravac.

Ako treba da izdvojim omiljeni žanr, neka to bude pop muzika. Muzičari koje volim da slušam su Stevie Wonder, Vlado Georgiev, Oliver Dragojević, Oliver Mandić, Charlie Puth…

Ovo je prva pesma koju je Petar objavio i zove se “Pozovi je”. Pisao je kako muziku, tako i tekst i aranžman za ovu pesmu. Refren je napisao još pre dve godine, a strofe su došle nedavno, tako da je i to jedan primer da pesma ne mora da se napiše cela iz prvog pokušaja…

Pesma “Pozovi je” snimana je u Studiu O, a spot za pesmu je radio Jovan Volarević.

Zanimalo nas je i kakvi su Petrovi planovi za budućnost. Kako je objasnio, fakultet je prioritet. Nada se da će uspeti da diplomira u roku i upiše master u oktobru.

Što se pesama tiče, planira da objavljuje jednu po jednu, kako bi što bolje predstavio svaku ponaosob. Naravno, želja mu je da jednoga dana izda i sopstveni album.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dve osobe povređene jutros na Zrenjaninskom putu

    Od aprila obračun sa ambrozijom i na levoj obali