in

Gradonačelnik Beograda obišao nasipe na levoj obali Dunava

Gradonačelnik Beograda obišao nasipe na levoj obali Dunava
Gradonačelnik Beograda obišao nasipe na levoj obali Dunava

Grаdonаčelnik Beogrаdа Sinišа Mаli i predsednik Skupštine grаdа Beogrаdа Nikolа Nikodijević obišli su nаsipe nа levoj obаli Dunаvа na opštini Pаlilulа. Tom prilikom Mali je izjavio da Dunav neće preći nasipe i da će biti u granicama između redovne i vanredne odbrane od poplava.

– Dunav neće preći nasipe i biće u granicama između redovne i vanredne odbrane od poplava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Analize „Srbijavoda” i „Beogradvoda” govore o tome da nivo Dunava između subote i nedelje neće preći nasip i ugroziti levu obalu  Dunava.

„Čekamo da vidimo kada vrh poplavnog talasa prođe kroz Beograd, koliko će usporiti tok Save i njeno ulivanje u Dunav i kako će se to odraziti na porast vodostaja Save, i ta situacija će se pratiti narednih 48 sati“, najavio je Nikodijević.

On se zahvalio predstavnicima opštine Palilula koji su radili na aktiviranju crpne stanice duž cele obale nasipa.

„Ne možemo na bilo koji način da sprečimo podzemne vode da se pojave, ali imamo dovoljan broj pumpi i dovoljan broj ljudi koji će raditi na ispumpavanju vode„, rekao je Mali.

Poplavni talas se očekuje u narednih 48 sati, a gradonačelnik je ukazao da će nivo vode Dunava biti za 1 do 1,5 metara niži nego 2006. godine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Molimo se Bogu da tako bude,kao sto je rekao Gradonacelnik Mali.Ali stanje nasipa na levoj obali Dunava su losem stanju(blago receno).Prosetajte pa pogledajte da nasipi nisu pokoseni,na samom nasipu su velike bare i rupe od zivotinja ,a ako su takve rupe u onoj travuljetini postoje mogucnost da su jazavci ili neke slepi psi napravili svoje brloge.Vodoprivreda Sibnica upravo ovih dana remontuje pumpe(valjda zbog plata),pogledajte na kanalima kako se voda vraca u njima iako su podzemne vode visoke i potrebno je svu tu vodu prosledoti u Dunav.Mislim da ako bi se desio vodostaj iz 2006 imali bi velike sanse da prodjemo kao Obrenovac.Krajnji je momnenat da se nasipi vrate u stanje kakvo su nam ostavili nasi preci.Ovo navodim dobronamerno jer zivim na levoj obali i jako sam zaineteresovan da mirno spavam!

Odlaže se akcija suzbijanja komaraca na levoj obali Dunava

Odlaže se akcija suzbijanja komaraca!

Ofk Crvenka

Na humanitarnom turniru u Crvenki pored naših ekipa i dve iz Kine