in

Linija 43 je već duže vreme preopterećena!

Prošlo je nešto više od šest meseci od kako autobusi javnog gradskog prevoza na liniji 43 saobraćaju produženom trasom od Koteža do Ušća. A niko ne vidi probleme Kotežana?

Gužve na liniji su svakodnevne a građani se pitaju kako je moguće da to niko ne vidi! Autobuske stanice su često prepune, autobusi retko idu pa su stalno krcati. Često se događa da se sugrađani i ne ukrcaju, a sledeći tek za pola sata.

Pre produženja linije nisu se previše žalili, ali od kad je ukinut terminus Trg republike i linija produžena do Ušća smatraju da više ne funkcioniše kao nekad.

– Već duže vreme linija 43 je preopterećena. Ovako je to izgledalo jutros kada sam propustila tri autobusa, jer nije bilo izvodljivo ući u njih. Naravno da sam kasnila na posao i prihvatila penale – napisala nam je sugrađanka iz Koteža.

Zapitala se a zbog čega??? I dodala, na stanici u Kotežu sam provela više od pola sata kada sam uspela da uđem u autobus!

Pozivamo nadležne, tačnije Sekretarijat za saobraćaj da izvrši praćenje broja polazaka i autobusa na liniji 43, ali i razmotre uvođenje više zglobih autobusa.

Takođe, pozivamo sve sugrađane da prijave probleme koje imaju sa autobusima na liniji 43 na email info.saobracaj@beograd.gov.rs

Svakodnevna slika

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nije problem samo linija 43. 95-ica van špica ide izuzetno retko, pa je oko ujutru oko 9:10 čekam i 15-20 minuta, naravno bude prepuna. U 85 je nemoguće ući ujutru na bilo kojoj stanici na Zrenjaninskom putu, a vozila na liniji 96 idu izrazito retko + vozači ne poštuju red vožnje. Mislim da na pomenutim linijama treba uvesti mnogo više vozila, zato što su od 2011-2012. pa do danas izgrađene brojne zgrade u Borči u kojima živi veliki broj ljudi koji koriste javni prevoz, a broj polazaka autobusa je ostao isti, a možda se čak i smanjio.

U Krnjači u požaru izgorelo 2.000 hektara pod trskom

Fantastičan snimak PKB iz 1980. godine (VIDEO)