in

Leva obala sledeće godina dobija Ustanovu kulture u Borči

Sinoć je u Ustanovi kulture „Palilula“ počeli Dani evropske o čemu smo pisali predhodnih dana.

Utisak večeri je definitivno bila izjava prvog čoveka opštine da će leva obala sledeće godine dobiti svoju Ustanovu kulture.

– Večeras u UK Palilula su naglasili da će se praviti sličan dom i na Levoj obali, tačnije u Borči. Molim vas da to ispratite jer to je veliki događaj za sve nas koji vole pozorište – napisao nam je odmah sugrađanin Sale.

Na početku se predsednik obratio okupljenima sa rečima da je Ustanova kulture „Palilula“ će u budućnosti biti palilulsko malo blago.

– Ovaj događaj je u cilju da pokažemo da je Srbija prava i uređena zemlja. Cilj nam je i da već sledeće godine znamenitost kao što je ova ustanova imamo i na levoj obali – rekao je Jovičić i najavio da će Ustanova kulture uskoro dobiti i novo ime, značajno opštini Palilula.

Na ceremoniji otvaranja Dana evropske baštine, prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić.

– Podržavam ideju Aleksandra Jovičića da na levoj obali izgradimo novu ustanovu Palilule. Novim urbanističkim planom grada Beograda na Trgu repbulike smo predvideli ustanovu kulture koja će možda biti koncertna dvorana i opera. Ovi Dani evropske baštine su važni jer mi imamo šta da pokažemo – kazao je Vesić.

Sad imamo još jedno umemorisano obećanje pa ćemo videti šta će biti dogodine. Kao što smo već rekli lako je planirati, još lakše obećati, a teško je realizovati.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Plasim se da nije samo jos jedno prazno obecanje u nizu,tako svojstveno nasim politicarima..iskreno bi voleo da nije jer dugo vec kao Borcanin vapim za jednom kulturnom scenom,gde bi i mi mogli pogledati neku predstavu,koncert,knjizevno vece…spasimo barem decu…

„Mrtvi pijani“ se zakucali u parkiran kombi u Borči (FOTO)

Vozio Pančevačkim mostom u suprotnom smeru i izazvao udes