in

„Leva obala“ da se integriše u opštinu Opovo i grad Pančevo

Predsednik Vojvođanske partije tvrdi da su Novi Beograd i Zemun vojvođanski gradovi i da je beogradska Palilula u Vojvodini.

Prema njegovim rečima Novi Beograd i Zemun treba da budu samostalni vojvođanski gradovi jer su Sava i Dunav prirodne i istorijske granice teritorijalnog identiteta Vojvodine.

– Ustavne reforme koje očekuju državu Srbiju na putu evropskih integracija su neminovne i izuzetno je važno da se po principima ravnopravnosti, pravičnosti i demokratičnosti urede odnosi između Vojvodine i Srbije, pa samim tim i odredi buduće državno uređenje između ova dva entiteta – rekao je Odžić i podsetio da se Vojvođanska partija zalaže za federalizaciju Srbije, a da Vojvodina ima status republike.

On je predložio da se beogradska opština Surčin integriše u „nove vojvođanske gradove“ Novi Beograd i Zemun, a beogradska opština Palilula u opštinu Opovo i grad Pančevo.

– Sava i Dunav su prirodne i istorijske granice teritorijalnog identiteta Vojvodine, pa samim tim i jedan značajan deo južnih granica zapadne civilizacije. Političko-ekonomska eksploatacija Beograda, glavnog grada i epicentra svih finansijskih, ekonomskih i političkih moći države Srbije, prema Vojvodini je nedopustiva, neodrživa i kao takva nanela je nemerljive finansijske i imovinske štete građankama i građanima Vojvodine – ocenio je Odžić.

Na ovu temu smo pisali još 2013. godine stoga predlažemo da se prisetite – „Borča, Ovča i Padinska Skela ipak ne pripadaju Vojvodini“.

Sloboda izražavanja je ljudsko pravo i mogućnost da iznesemo svoje stavove i mišljenja, ali nažalost i da govorimo budalaštine.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

    • Gde je logično rešenje da sva naselja preko pančevačkog mosta budu nova opština DUNAVSKI VENAC, kakve veze imaju Takovska ulica i Ovča. Kažu da ne daju, jer mnogo para od poreza i raznih nameta odlazi iz ovog dela Beograda u kasu opštine Palilula, a za uzvrat smo građani TREĆEG REDA. Gde je srednja škola u Borči, Dom kulture, bioskop, bazen?

      • Ako ćemo takvom logikom mi nemamo šta da tražimo uopšte u Panonskoj niziji koja iskonski pripada Mađarima – po toj logici. Moji jesu rođeni u Vojvodini ali pre svega sam Srbin . Svako deljenje je pogubno. Ovakve ideje kao što ima Vojvođanska partija vode u dalje podele i dezintegraciju. Tako nešto može samo da zastupa neko ko ne voli svoju zemlju tj ili je totalno glup ili pre svega strani plaćenik- kao što i jeste u ovom slučaju. Možete pogledati na Fejsu oni koji pripadaju V.Partiji a Mađari su- većim delom mlađi članovi odobravaju i pokret 64 županije. Građani trećeg reda- pa možda i jesmo ali bolje u svojoj zemlji nego u tuđoj i da nosim oznaku na ruci da sam Srbin i građanin ne trećeg reda nego zadnjeg.

U subotu u nesreći kod Jabučkog rita teško povređen vozač - 30.11.2013

Petoro povređeno: Teška saobraćajna nesreća na putu ka Jabučkom ritu

Prvenstvo sveta je osvojeno: Jovana donela zlato u Borču