Krnjača: Žive u mraku zbog nelegalne gradnje - www.lobi-info.rs

Krnjača: Žive u mraku zbog nelegalne gradnje

2 minuta za čitanje
Stanovnici Krnjače svetlost sanjaju u mraku
Stanovnici Krnjače svetlost sanjaju u mraku

Stanovnici Krnjače već godinu dana žive u mraku jer Elektrodistribucija nema gde da podigne trafostanicu uz obrazloženje da je pomenuto naselje neplanski građeno i da nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Iako su stanovnici Krnjače prikupili svu potrebnu dokumentaciju za priključak na mrežu EDB-a, izgleda da dolazak struje neće skoro.

U EDB-u kažu da bi izgradnja trafostanice još otkad počela da neko od stanovnika želi da ustupi parče zemlje.

Ono što je zakočilo izgradnju jeste što nam niko ne da barem deo svoje parcele da tu podignemo trafostanicu. Kako za ovo naselje ne postoji urbanistički plan od Grada, nije predviđena ni infrastruktura. Da bismo sproveli struju, barem neko od stanara mora da nam ustupi prostor koji je minimalan. Tako bi svi bili na dobitku. Oni, međutim, to odbijaju”, izjavili su nadležni iz EDB-a.

Svetlost sanjaju u mraku

Porodica Tošaković iz naselja Sutjeska u Krnjači u avgustu prošle godine podnela je zahtev za priključenje na strujnu mrežu. Iako imaju svu potrebnu dokumentaciju, struju još uvek nisu dobili.

Imamo dvoje dece a kuću smo u Krnjači podigli prošlog leta. Već krajem leta smo podneli zahtev, prikupili sve papire i iz EDB-a su nam rekli da imamo pravo da dobijemo električnu energiju jer je predat zahtev za legalizaciju”, priča Sloba Tošaković iz naselja u kom živi oko 200 potrošača.

Rešenje još uvek nije stiglo ni posle sedam meseci. Zabrinuti za svoju decu spas su pronašli nelegalnim putem. Porodica je bila primorana da do kilovata struje dođe na nezakonit način.

„Šta smo mogli da uradimo? Sa dvoje male dece nismo mogli da ostanemo u mraku.“

Leave a Reply

Četnici sa Krima stižu u Kotež
Prethodna priča

Četnici sa Krima stižu u Kotež

beogradskim ulicama patroliraće autobus na baterije
Sledaća priča

Beogradskim ulicama patroliraće autobus na baterije

Poslednje od Vesti