Koncert posvećen Živanu Saramandiću na sceni “Stamenković“

Koncert posvećen Živanu Saramandiću na sceni „Stamenković“

1 minut za čitanje
Koncert posvećen Živanu Saramandiću na Sceni Stamenković - 07.02.2014
Koncert posvećen Živanu Saramandiću na Sceni Stamenković - 07.02.2014

U Ustanovi kulture Palilula na Sceni „Stamenković“ biće održan koncert u sećanje na velikog operskog pevača Živana Saramandića. Koncert se organizuje 7. februara sa početkom u 20 h a ulaz je besplatan.

Na Sceni „Stamenković“ biće organizovan fenomenalan koncert na kojem će nastupiti solisti Beogradske opere, Živanovi učenici, a gost će biti i umetnikova supruga Milka Stojanović.

Koncert je posvećen Živanu Saramandiću, vrhunskom operskom pevaču koji je bogatom i dugom karijerom ostavio traga u našoj kulturi i umetnosti.

Ostao je poznat po svom izvođenju ruskih narodnih pesama iz repertoara Fjodora Šaljapina, kao i po svojim značajnim nagradama i Posebnom priznanju za doprinos kulturi Republike Srbije.

Tokom karijere ostvario je značajne uloge basovskog faha u operama „Knez Igor“, „Ivan Susanjin“, „Moć sudbine“, „Faust“, „Nabuko“, „Seviljski berberin“, „Boris Godunov“, „Knez od Zete“, „Ernani“, „Don Kihot“, „Don Karlos“, „Porgi Bes“, „Atile“ i mnogim drugim.

Dragi naši poštovaoci klasične muzike i opere, posetite Ustanovu kulture Palilula u petak u 20 h i uživajte u vrhunskom koncertu koji će nas podsetiti na najistaknutijeg srpskog operskog pevača.

Leave a Reply

Zakazan meč: Nole iz Borče protiv Federera sa Novog Beograda - 05.02.2014
Prethodna priča

Zakazan meč - Nole iz Borče protiv Federera sa NBG-a

Besplatni treninzi karatea u Borči
Sledaća priča

Besplatni treninzi karatea u Borči

Poslednje od Kultura