in

Kod okretnice u Borči autobusi na trotoarima, a pešaci saterani na kolovoz

Sugrađani iz Borče koji žive u blizini okretnice gradskih autobusa, već godinama unazad imaju jedan isti problem, koji se dešava svakodnevno i na koji niko u GSP ne reaguje.

Trotoarom oko same okretnice gradskog prevoza, je nemoguće proći, jer su autobusi uvek parkirani na trotoaru dok čekaju svoje vreme polaska.

Ovo predstavlja ozbiljan problem za sve sugrađane, ali najviše za starije, osobe sa invaliditetom, ili roditelje kada voze bebe u kolicima ili šetaju sa najmlađima.

Svako ko želi da prođe pored okretnice moraće da napusti trotoar i prođe kolovozom, jer jedino tako je moguće zaobići parkirane autobuse.

Ovaj problem su sugrađani prijavljivali Gradskom Saobraćajnom Preduzeću mnogo puta tokom proteklih godina. Ipak, vozači svoje navike nisu promenili.

Više puta do sada sam primetila, čak i slikala i slala na adresu GSP-a namenjenu za prijave, autobuse parkirane na trotoaru, na okretnici u Borči. Pešaci, biciklisti, majke sa kolicima, moraju da izlaze na ulicu kako bi zaobišli, a na tom mestu je nepregledna krivina – kaže naša sugrađanka

Osim bezbednosti sugrađana, treba napomenuti da se na ovaj način rapidno uništava trotoar. Autobusi ostavljaju i naslage ulja po trotoaru što dodatno utiče i na izgled i na bezbednost.

Ovim putem apelujemo na nadležne da pronađu rešenje za ovaj problem, kako bi se sačuvala bezbednost svih sugrađana.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Policija sprečava protest bivših radnika PKB-a

Dokle će leva obala biti gradska divlja deponija ?