in

Kamen za izgradnju mosta Zemun-Borča stiže prugom iz Malog Zvornika

Kamen za izgradnju mosta Zemun-Borča stiže prugom iz Malog Zvornika
Kamen za izgradnju mosta Zemun-Borča stiže prugom iz Malog Zvornika

Pruga Lešnica-Loznica, koja je bila oštećena u poplavama, obnovljena je i time je uspostavljen teretni železnički saobraćaj. Prugom je prvi prošao teretni voz koji prevozi kamen za potrebe izgradnje mosta Zemun-Borča.

Zbog proteklih poplava, teretni železnički saobraćaj između Srbije i Republike Srpske je bio u prekidu od 15. maja, da bi juče saobraćaj ponovo bio uspostavljen.

Otvaranju teretnog saobraćaja prisustvovala je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

U Železnicama Srbije kažu da je projektovana brzina na toj pruzi oko 80 kilometara na sat a da se teretni saobraćaj sada obavlja brzinom od 20 kilometara na sat.

Obnovljenom prugom prvi je prošao teretni voz – dizel lokomotiva 661 koja prevozi kamen iz kamenoloma kod Malog Zvornika za potrebe izgradnje pristupnih saobraćajnica za most Zemun-Borča.

„Železnice Srbije moraju efikasnije da realizuju projekte koji su ukupno vredni oko jednu milijardu evra i zbog toga su već započete organizacione promene u tom preduzeću, koje će biti nastavljene. Železnice Srbije moraju više da rade i da postanu deo Evropske železničke mreže“, izjavila je Zorana Mihajlović.

Na pruzi Lešnica-Loznica radovi su započeti 14. juna i do sada je utrošeno oko 20 miliona dinara.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    KUD PKB učestvuje na prestižnom festivalu u Turskoj

    Čistoća ovog vikend odnosi kabasto smeće - 2014

    „Čistoća“ ovog vikenda odnosi kabasto smeće