in

Kako su palilulske škole juče proslavile Svetog Savu

Proslava školske slave Svetog Save u palilulskim školama

Znamo da je 27. januar za sve škole u Srbiji vrlo važan i svečan dan jer tada proslavljamo prvog srpskog svetitelja i prosvetitelja – Svetog Savu.

Sve škole i obrazovne ustanove sa Palilule juče su obeležile i proslavile Svetog Savu, dan duhovnosti u čast prvog srpskog arhiepiskopa i tvorca zakonodavstva.

Svoj najznačajniji praznik školarci su svečano obeležili programom u prisustvu roditelja i ostalih mnogobrojnih gostiju, među kojima su bili predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić koji je obišao nekoliko škola, kao i članovi veća opštine.

Proslava školske slave Svetog Save u palilulskim školama

U duhu tradicije nakon sečenja slavskog kolača učenici i nastavnici priredili su bogat kulturno-umetnički program sastavljen od recitacija, literarnih radova, muzike, pesama, folklora, predstava i izložbi posvećenih prosvetnoj i verskoj baštini najznačajnijeg srpskog sveca.

Sava je imao velike zasluge i za obične ljude i ceo srpski narod. Neumorno mu je služio, učio ga poštenju, pravdi i ljubavi, kritikovao za ružne običaje, savetovao i prenosio mu korisna znanja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najnoviji izveštaji JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za Borču i Kotež 28.1.2015.

    Najnoviji izveštaji JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ za Borču i Kotež

    Problemi zaposlenih u ambulantama Glogonjski i Jabučki Rit, Vrbovsko, Besni Fok, Kovilovo i Dunavac