in

Juče u Borči izvršitelji izbacili trudnicu sa dvoje dece na ulicu

Juče u Borči izvršitelji izbacili trudnicu sa dvoje dece na ulicu- 2014
Juče u Borči izvršitelji izbacili trudnicu sa dvoje dece na ulicu -2014

Juče u popodnevnim časovima, trudnicu Ivanu Milovanović sa dvoje dece i  majkom, privatni izvršitelji iselili su iz stana u Ulici Drinske divizije u Borči.

Iseljenje je izvršeno na osnovu presude u procesu za koji porodica Milovanović nije ni znala da se vodi.

Trudna Ivana juče nije mogla da veruje šta joj se dešava. Dok je išla da proveri decu koja su spavala u automobilu a dok su joj radnici iz stana iznosili poslednje komade nameštaja, samo je kratko prokomentarisala novinarima „Blica“ – Vidite i sami… Do termina za porođaj mi je ostalo još dve nedelje. Treba li na ulici da se porodim?

Epilog priče je sledeći – Milovanovići su se još 2003. godine uselili u stan od 40 kvadrata, koji je Ivanina majka Milanka dobila na korišćenje od beogradske „Tehnohemije“ u kojoj je radila. Milanka nije bila jedina s takvim aranžmanom. Dodelama stanova prethodilo je formiranje rang-liste zaposlenih u preduzeću.

I taman kad su prošle godine od Prvog osnovnog suda dobili rešenje da imaju pravo na otkup stana koji su koristili, Milovanoviće je šokirao novi problem – još jedan penzionisani radnik preduzeća potraživao je njihov stan u skladu s rang-listom napravljenom još 90-ih godina!

„Ta lista je poništena a tog čoveka se moja supruga i ne seća iz firme. Najstrašnije od svega je što nismo ni znali da nam se ovo sprema – ni „Tehnohemija“, ni taj „kolega“, ni sud nisu nas obavestili o paralelnom procesu koji je on vodio. Samo smo 10. novembra dobili obaveštenje od privatnih izvršilaca u kojem se saopštava da će iseliti familiju”, priča Dragan Milovanović, Ivanin otac i Milankin muž.

Privatni izvršitelji koji su juče nadgledali iseljenje nisu hteli da govore o slučaju, osim što su nam potvrdili da rade na osnovu odluke suda. Ćutanjem o presudi i o zaista brutalnoj realizaciji iseljenja, kako kažu, štite identitet svojih klijenata.

Sve četvoro Milovanovića će iz zajedničkog doma, makar za neko vreme, otići na različite strane. Deca će kod prijatelja u komšiluk, baka u sobicu koju je s dekom pronašla, a majka će – u porodilište.

Porodici Milovanović juče su podršku pružale kolege iz „Tehnohemije“, koje su po istoj rang-listi dobile stanove u komšiluku. „Svi smo u istom sosu. Šta ako se i meni sutra neko pojavi sa ovakvim rešenjem? Što je najgore, čovek koji potražuje taj stan ima, kako sam čula, kuću u Resniku… Nadala sam se da će nas biti više kako bismo zajedno pokazali solidarnost prema kolegama. Ali svi su se zabavili svojom mukom“, rekla je Angelina Vujičić, radnica „Tehnohemije“ u penziji.

Nadamo se će nadležne službe reagovati i rešiti ovu bruku i sramotu. Nesporno je da zakon treba poštovati i da na sudu treba tražiti pravdu. Međutim, nema tog zakona koji poznaje solidarnost, humanost, toleranciju i razumevanje. Jednostavno, ne možemo samo izbaciti trudnu ženu sa dvoje dece na ulicu i reći to je pravda!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uhapšen napadač koji je tukao Rome po Pretoku-2014

    Uhapšen napadač koji je tukao Rome po Pretoku

    Sutra pola Krnjače i Koteža bez struje-2014-10-29

    Sutra isključenje struje u Krnjači