in ,

Još bez odgovora o datumu početku rada novog Doma zdravlja + najave novih investicija

????????????????????????????????????

Dom zdravlja u Borči završen je u februaru ove godine, ali do danas traje nabavka za njegovo opremanje koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Neću nikog da krivim, jer ne znam koliko traju te nabavke. Nadam se da će Ministarstvo zdravlja uskoro opremiti Dom zdravlja u Borči, s obzirom na to da smo u vreme pandemije opremili tolike bolnice – istakao je Vesić.

On je za Studio B istakao da na sedmičnom nivou šalje urgenciju za opremanje Doma zdravlja u Borči.

Uložili smo veliki novac u taj objekat, koji ima skoro 7.000 metara kvadratnih. Građani će imati kompletnu uslugu, uključujući i hitnu pomoć. Takođe je uređen projekat da se od starog doma zdravlja napravi opštinski uslužni centar, gde će građani na usluzi imati sve opštinske i gradske šaltere, i delom republičke, kao i stanicu Komunalne milicije. Radovi će početi čim počne sa radom novi dom zdravlja – najavio je Vesić.

Odgovarajući na pitanja građana, Vesić je istakao da će se pored Doma zdravlja u Borči uskoro graditi vrtić.

Početak izgradnje vrtića je predviđen za septembar.

Takođe, očekujem da će u septembru-oktobru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Borči.

Pre toga smo imali ogroman posao oko sprovođenja procedura sa Evropskom investicionom bankom. Početak radova se očekuje u novembru,decembru ove godine – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Najavio je i izgradnju gimnazije na lokaciji PKB-a, prve srednje škole posle poljoprivredne u tom delu grada.

Sa Republikom takođe radimo na uređenju Zrenjaninskog puta. Potpisan je ugovor o izgradnji brze saobraćajnice Beograd–Zrenjanin, dok već sledeće godine počinje izgradnja mosta preko Ade Huje. To će omogućiti puštanje tramvajskog saobraćaja na levoj obali Dunava – najavio je Vesić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

BG voz-menja se red vožnje tokom celog meseca juna

Vesić je danas naložio da se prekine dovoženje građevinskog otpada na deponiju pored Reve