Izgradnja jeftinih stanova počinje 2015. - www.lobi-info.rs

Izgradnja jeftinih stanova počinje 2015.

2 minuta za čitanje
Stanovi za 130 evra do 2015. godine
Stanovi za 130 evra do 2015. godine

Konkretni pregovori o gradnji jeftinih stanova sa arapskom kompanijom „Araptek“ uskoro počinju kako bi pregovori bili okončani tokom jeseni i gradnja počela prvom polovinom naredne godine.

Arapska kompanija „Araptek“ gradiće jeftine stanove u Srbiji, čija izgradnja bi trebalo da počne u prvoj polovini 2015. godine.

Građani Srbije biće u mogućnosti da kupe stan na kredit, sa najnižom mogućom kamatom, rokom otplate do 30 godina, uz ratu od oko 200 evra.

Još se ne zna tačan broj stanova koji će biti dostupni kupcima na tržištu, ali se zna da za vojsku i policiju država treba da obezbedi oko 42.000 stanova.

Na jeftine stanove mogu da računaju, kao i da konkurišu, svi građani, kao i zaposleni u državnoj uparavi a takođe i pripadnici vojske i policije koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

Poplave usporile realizaciju projekta

Poplave su donekle, priznaju u Nemanjinoj 11, usporile realizaciju ovog posla. Deo opština je već pripremio lokacije za gradnju. Ostale će to učiniti do kraja leta. Izgradnja prvih jeftinih stanova u Srbiji planirana je prvo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

„Ideja je da do kraja naredne godine, prvi jeftini stanovi budu dostupni kupcima. Zbog saniranja šteta od poplava, domaća građevinska operativa biće angažovana tokom leta i jeseni, a namera nam je da i jeftinije stanove grade naši građevinci koji će za taj posao biti na raspolaganju od građevinske sezone narednog proleća”, tvrdi izvor „Blica“ iz Nemanjine 11.

Vlada će usvojiti uredbu o uslovima pod kojima će se graditi jeftiniji stanovi, ali se još čeka da na snagu stupe izmene Zakona o planiranju i izgradnji, koji predviđa ukidanje lokacijskih dozvola i upravnih postupaka.

Leave a Reply

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da zbog promene cene vode i odvođenja otpadnih voda, potrošači na majskom računu dobiće dve razdvojene stavke. Cena vode i odvođenje otpadnih voda, povećana za pet i po odsto. Potrošači koji vodu plaćaju preko uplatnica objedinjene naplate, mesečni obračun se vrši od 21. u prethodnom mesecu do 21. u tekućem mesecu. U skladu sa ovim rešenjem JKP “Infostan” će na majskim uplatnicama potrošača prikazati po dve stavke za utrošenu vodu i odvođenje otpadnih voda. Potrošači dobiće majski račun sa dve razdvojene stavke, prva za utrošenu vodu i odvođenje otpadnih voda u periodu pre povećanja cena, odnosno od 21.04-30.04. Druga stavka odnosiće se isto za utrošenu vodu i odvođenje otpadnih voda ali na period od 01.05-20.5 ali sa uračunatim povećanjem od pet i po odsto. Potrošači kojima vodovod naplaćuje direktno usluge, u slučaju da se račun formira za period potrošnje koji počinje pre prvog maja, isto će dobiti račun sa dve stavke. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ obavestio je korisnike da za sve dodatne informacije ili reklamacije , mogu se obratiti direktno preduzeću i u poslovnimcama Infostana ili na broj telefona 011/3402 053.
Prethodna priča

Poskupela voda u Beogradu za 5,5 %!

Sledaća priča

Skriveni dragulji 11. Noći muzeja

Poslednje od Vesti