in

Izbo ga na Kalemegdanu i sad će samo da mu se izvini?! Državo sram te bilo!

Ako ima onih koji se ne sećaju nemilog događaja u oktobru prošle godine kada je Amerikanac Lukas V. (17) izbo košarkaša KK Beko Toma Ćulafića može se podsetiti u našem članku tada pisanom.

U novoj godini priča je dobila epilog. I to kakav!

Pre tri dana postupak je protiv ovog mladića je obustavljen i određena je vaspitna mera da se izvini Tomu koga je izbo. Sramota je mala reč za ovakvu presudu.

Amerikanci izboli košarkaša KK Beko na Kalemegdanu-2015

Gledajući ceo proces ovakav kraj se i mogao naslutiti. Na poslednjem sastanku učesnika u postupku tužilaštvo je prvo prekvalifikovao napad koji je tretiran kao pokušaj ubistva u nanošenje lakih telesnih povreda uz ponudu okrivljenom da prizna krivicu.

Takođe je navedeno da je Ćulafić zadobio povrede neidentifikovanim predmetom iako je sudski veštak izneo mišljenje da se radi o nožu, perorezu, ili nekom sličnom predmetu.

Sud je predložio na kraju da se Lukas V. izvini Tomu na šta će on pristati ali samo uz uslov da se i Tomo njemu izvini. E to je stvarno bahatost i iživljavanje ovog maloletnika i njegovih branioca! Dokaz da pravda ne postoji već vlada zakon jačeg.

Ova priča oslikava odnos moći u svetu i daje nam odličan primer kako se razni sporovi rešavaju. Zakon nije za svakog isti i to je jasno. Velika sramota za državu Srbiju koja se pokazala ponizno i nije uzela u zaštitu svog građanina ni u jednom trenutku!

Foto: Kurir

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    OPREZNO! Proklizao i udario u bankinu na Pančevačkom mostu

    Snimak predstave „Zona i Ivko na krofnama kod popa Ćire“