in

I u vreme zabrane kretanja rade dežurne službe za hitne i nepredviđene situacije

Zdravstvene ustanove i druge službe koje su bile dežurne i radile tokom noći pre uvođenja vanrednog stanja i zabrane kretanje, nastaviće da rade uobičajeno. Ovo se odnosi i na dežurne službe komunalnih preduzeća.

Ukoliko se dogode veliki kvarovi na vodovodnoj, kanalizacionoj i elektro mreži, majstori za hitne intervencije pri gradski komunalnim preduzećima izaći će na teren po pozivu građana.

Na posao će u periodu od 20.00 do 5.00 nesmetano odlaziti pekari, dežuraće zaposleni u apotekama, dok će pumpe biti, zasada, otvorene samo od 7.00 do 18.00 časova.

Tokom cele noći dežuraće apoteke „Bogdan Vujošević“ u Novom Beogradu i „1. maj“, prekoputa „Londona“. Za sada, većina drugih apoteka će biti otvorena do 18.00 časova.

Ako vas zaboli zub, pomoć možete potražiti u Stomatološkoj poliklinici „Mažestik“ na Obilićevom vencu koja je poznata kao dežurna stomatološka ambulanta.

U Mažestiku će hitne pacijente primati od 18.00 časova po podne, kada se završi radno vreme domova zdravlja.

Kako bi sugrađani mogli ujutru da pazare svež hleb, pekare pri Uniji pekara Srbije, radiće i dalje noćne smene, ali uz neophodne dozvole nadležnih institucija o kretanju u vreme zabrane.

Iz ovog udruženja navode da ima dovoljno zaliha brašna, ulja i kvasca, pa ne treba građani da brinu od eventualnih nestašica tokom trajanja vanrednog stanja.

Ako vam se pokvari automobil malo pre 20 časova, pa morate da ostanete na ulici, radnici iz Auto-moto saveza Srbije će priteći u pomoć, uz saglasnost nadležnih organa.

Takođe, svi stariji sugrađani kojima je potpuno zabranjen izlazak, u hitnim situacijama mogu pozvati volonterske centre opštine kako bi se našao način da svaka hitna situacija bude rešena.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Gradski prevoz samo do 20 časova, međugradski se potpuno ukida

    Redukcija gradskog prevoza, svaki drugi polazak se ukida