in

I ovog vikenda zatvara se potez od Slavije do Trga republike

Kako su saopštili iz Sekretarijata za javni prevoz, tokom predstojećeg vikenda će biti održana manifestacija „Pešački vikend”, pa će sugrađani opet biti prinuđeni da pešaće kroz centar grada.

Ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva, će biti zatvorene od petka u ponoć (noć između petka i subote), pa sve do ponedeljka u 4.00 izjutra.

Za to vreme biće potpuno obustavljen saobraćaj na potezu od Trga republike do Slavije, baš kao što je bio slučaj skoro tokom celog septembra meseca.

Zbog vanrednog režima saobraćaja doći će i do velikih promena u javnom gradskom prevozu i to:

  • Trolejbuske linije 21, 22 i 29 i autobuska linija 31 saobraćaće od perifernih terminusa do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L.
  • Privremena autobuska linija 22A se ukida.
  • Vozila sa linija 24, 26, 37, 44 saobraćaće delimično izmenjenom trasom, kao i minibus linija E2.

Autobuske linije 43 i 96 će i ovog vikenda saobraćati skraćenom trasom do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)” i nosiće oznake 43L i 96L. Izmene na linijama 43 i 96 ostaju na snazi sve do 1. novembra.

Ovo, međutim, neće biti jedine promene u saobraćaju predstojećeg vikenda u Beogradu. Trebalo bi da doputuje premijer Rusije Dmitrij Medvedev koji je planirao prilično aktivnu posetu zbog čega će, povremeno, dolaziti do zatvaranja pojedinih ulica.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U nedelju Krnjača, Kotež, Borča i Ovča čitavog dana bez vode

    VIII Međunarodni festival folklora u CK „Vlada Divljan“