in ,

I Madlenijanum emituje svoje predstave na internetu

madlenianum

Opera i teatar „Madlenijanum“ iz Zemuna saopštila je da će gledaoci predstave iz njihove produkcije moći da prate onlajn, preko jutjub kanala „Madlenijanuma“.

Predstave će se emitovati sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19.30 časova, dok će predstave iz programa za mlade ići u terminu od 18 časova, navedeno je u saopštenju.

Svako premijerno izvođenje će imati i dva reprizna izvođenja.

Istaknuto je da će čast da otvori onlajn sezonu imati najizvođenija opera „Madlenijanuma“, komična opera „Sinjor Bruskino“, Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, koja je premijerno izvedena 2000. godine.

Kako je navedeno, biće prikazan i balet „Praznik ljubavi“ po romanu Teodore Sujić „Capsella bursa pastoris“ u inscenaciji Aleksandra Ilića, koji je premijerno izveden 2011. godine, a u dva navrata je imao turneju u Kini i proglašen je najboljom predstavom na festivalu u Šangaju.

Treća predstava koja će biti emitovana ove nedelje je drama „Tesla, sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, kojom je „Madlenijanum“ započeo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, a izborom biografske priče o našem velikanu, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića otvoren je ciklus predstava o velikanima.

Drama je premijerno izvedena 2005. godine, a onlajn se emituje u nedelju, 5. aprila, u 19.30 časova.

Iz „Madlenijanuma“ navode da prikazivanje ovih predstava nije komercijalnog karaktera, odnosno da je jedini cilj podrška građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom „Ostani kod kuće“.

Izvor :Madlenianum

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na Paliluli trenutno 114 volontera, broj raste iz dana u dan, ali i broj poziva

    U domovima zdravlja na Paliluli trijažne ambulante, ali se primaju i hitni slučajevi