Hitan pregled svih autobusa javnog gradskog prevoza - www.lobi-info.rs

Hitan pregled svih autobusa javnog gradskog prevoza

1 minut za čitanje

Sekretarijat za javni prevoz uputio je vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza, kako GSP “Beograd”, tako i privatnicima, da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se vrši prevoz putnika.

Ovu izjavu dao je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević nakon jučerašnje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika „Ariva litas” na liniji 20.

To uključuje i obavezni vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave „iberture” na motoru, za svako pojedinačno vozilo – precizirao je Vasiljević.

Osnovnim ugovorom i aneksima ugovora potpisanim sa prevoznicima definisano je da je prevoznik dužan da konstantno održava vozni park u stanju kojim će se postići bezbedno i kontinuirano pružanje usluga prevoza u skladu sa zakonom.

U slučajevima kada se dogode saobraćajne nezgode poput jučerašnje, izdavanje naloga za ekspertizu i dodatno utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila je deo istražnog postupka koji vode nadležni državni organi.

Leave a Reply

Prethodna priča

Glasajte za projekat PKB škole "Skockaj se zdravo"

Sledaća priča

Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Poslednje od Društvo